Oululaisen teknologiayhtiö Bittiumin liiketoiminnan perusta nojaa kokonaisvaltaiseen tietoturvallisuuteen, pitkälle ulottuvaan markkina-analyysiin sekä globaaliin yhteistyöhön yritysten ja tutkimusorganisaatioiden kanssa, kertoo teknologiajohtaja Jari Partanen.
“Jokaisella yrityksellä on olemassa perusperiaatteet ja arvot. Meillä perusperiaatteet ovat jatkuva investoiminen teknologiaosaamiseen ja tuotekehitykseen. Bittiumin arvot rohkeus, innovaatiot ja luottamus on puolestaan viety suoraan yrityskulttuuriin”, sanoo Bittiumin teknologiajohtaja Jari Partanen.
Bittium on oululainen, globaalisti toimiva teknologiayhtiö, jonka liikevaihto vuonna 2023 oli 75,2 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on tällä hetkellä noin 500 henkilöä. Bittiumin päämaja on Oulussa, ja Suomen lisäksi sillä on toimistot Yhdysvalloissa ja Saksassa.
Megatrendit kasvua tukemassa
Bittium tarjoaa terveysteknologian tuotteita ja palveluita sekä tuotekehityspalveluita langattomaan tietoliikenteeseen, lääketieteen teknologiaan ja valmistavaan teollisuuteen. Lisäksi Bittium valmistaa ja rakentaa uuden sukupolven tuotteita ja järjestelmiä taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään.
“Kasvuamme ovat tukeneet globaalit megatrendit, kuten geopoliittiset muutokset, tietoturvan merkityksen vahvistuminen, teknologiakehitys sekä terveysalan lisääntyvän digitalisaation tarve eurooppalaisen väestön ikääntyessä”, Partanen sanoo.
Bittiumin menestys pohjautuu kokonaisvaltaiseen tietoturvallisuuteen ja saumattomaan viestintäarkkitehtuuriin. Käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi ihmisen sydämen toiminnan, aivosähkökäyrän tai unen mittaamista ja datan välittämistä lääkärille tai tulevaisuuden taistelukenttien viestintään käytettäviä liikenteen salaavia aaltomuotoja.
Teknologiajohtajuutta yhteistyöllä
Bittium on määrätietoisesti rakentanut liiketoimintaansa palvelutalosta tuotetaloksi, ja investoinut merkittävän määrän tutkimus- ja kehittämistoimintaan. Yhteistyö muiden yritysten sekä tutkimusorganisaatioiden kanssa on ollut avainasemassa tuotteiden ja siten liiketoiminnan kehittämisessä, kertoo Partanen ja lisää, että Bittium on yhä enemmän mukana kansainvälisissä konsortioissa ja hankkeissa. Hänen mukaansa kysymys on ekosysteemisestä kehittämispolusta.
“Suomalaisten yritysten pärjääminen on aktiivisuuskysymys. Yksin globaalilla markkinalla on mahdotonta pärjätä. Jatkossa hyödynnämme yhä enemmän ekosysteemejä, joiden yhteistyön perusteella teemme pitkäkestoisia tiekarttoja tulevaisuudessa tarvittavien teknologioiden ennakoimiseksi, suorituskyvyn ja tarpeiden arviointiin. Tällä hetkellä analyysimme parhaimmillaan ulottuvat jopa 2040 luvulle”, Partanen kertoo.
Bittium johtaa muun muassa Business Finlandin veturiohjelmaan liittyvää Seamless and Secure Connectivity -hanketta. Nelivuotinen hanke kestää vuoteen 2026 saakka. Hankkeen ekosysteemeissä kehitetään nykyisiin viidennen sukupolven sekä tuleviin 6G-ympäristöihin soveltuvia digitaalisia rakenteita, infrastruktuureja ja järjestelmiä sekä saumatonta viestintää että kybersietoisuutta.
“Innovaatiot ovat avainasemassa tulevaisuuden menestyksen luomisessa. Innovaatiot lisäävät tuotteiden arvoa ja myös parhaimmillaan nopeuttavat tai parantavat tuotekehitystä merkittävästi esimerkiksi reguloiduissa toiminta- ympäristöissä. Se on innovaatiokehitystä”, Partanen päättää.
Suomessa sijaitsee 6G-tutkimuksen ja -kehityksen globaali keskus – vivuta Business Finlandin palvelut käyttöösi
Business Finlandin 6G Bridge-ohjelma tarjoaa laajan palveluvalikoiman 5G Advanced- ja 6G-teknologioiden kehittäjille ja teknologian varhaisen vaiheen hyödyntäjäyrityksille. Ohjelman palvelujen, kuten innovaatiorahoituksen, kohteena ovat yritykset, mutta myös yliopistot, korkeakoulut ja tutkimuslaitokset.
Ohjelmajohtaja Pekka Rantalan mukaan ekosysteemiyhteistyö on avainasemassa suomalaisten yritysten teknologiajohtajuuden saavuttamisessa ja kansainvälisessä kasvussa.
"Suomi on loppujen lopuksi pieni markkina, mutta suomalaiset innovaatiot kantavat kansainvälisestikin pitkälle."
Rantala lisää, että 5G Advanced ja 6G ovat keskeisessä roolissa minkä tahansa yrityksen liiketoiminnan kasvattamisessa, kustannustehokkuudessa ja kestävän kehityksen tavoitteisiin pääsyssä.
“Teknologiaa ei aina tarvitse tehdä itse. Kannattaa liittoutua kansainvälisten unelmapartneiden kanssa. Näin voi saada uusimmat ja parhaimmat teknologiat omaan käyttöön sekä kasvattaa mahdollisuuksia kansainväliselle markkinalle.”
6G Bridge-ohjelman tavoitteena on tehdä Suomesta maailman johtava keskus 5G Advanced- ja 6G-teknologioihin ja kestävään kehitykseen perustuvassa liiketoiminnassa. Siihen kuuluu saumattomasti muun muassa ekosysteemiyhteistyön lisääminen tutkimuksessa ja innovaatiotoiminnassa 5G Advanced- ja 6G-teknologiassa, 5G Advanced- ja 6G-avainkyvykkyyksien vahvistaminen sekä 6G-teknologiaan liittyvien testi- ja kokeilufasiliteettien kehittäminen.
Nyt on aika panostaa innovaatioihin ja teknologiaan. Tutustu ainakin näihin Business Finlandin materiaaleihin:
- 6G Bridge -ohjelma tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita suomalaisille yrityksille, rahoitusta suomalaisille tutkimusorganisaatioille sekä rahoitusta ja palveluita ulkomaisille, Suomessa toimiville yrityksille.
- Tutustu Business Finlandin muihin palveluihin kansainvälistymiseen ja innovaatiorahoitukseen liittyen.
- Pysy kartalla Business Finlandin ajankohtaisista mahdollisuuksista yrityksellesi tilaamalla Business Finlandin uutiskirje.