Törkee lupaus

Kaikki alkaa kunnianhimoisista tavoitteista. 

Jos niitä ei aseta, kasvua ei myöskään synny.


Törkee lupaus

Scaleup-yritysten johto tiedostaa, että perinteisten liiketoiminta-alojen kääntäminen voimakkaaksi kasvuksi globaaleilla markkinoilla vaatii rohkeita päätöksiä ja irtautumista mukavuusalueelta. Kaikki alkaa kunnianhimoisista tavoitteista. Jos niitä ei aseta, kasvua ei myöskään synny. Kasvuryhmässä jokainen jäsen paitsi antaa Törkeen Lupauksen, myös jakaa sen koko porukalle standardimuodossa. Se on yksinkertainen tapa tehdä omasta lupauksesta todempi.

Jäsenyytensä aluksi jokainen kasvuryhmäläinen tekee törkeen lupauksen, joka kuvaa yrityksen vastausta isoon ja maailmanlaajuiseen ongelmaan. Törkee lupaus on niin hurja, että sitä ei voi saavuttaa vain nykyistä toimintaa hiomalla vaan sen pitää mullistaa yrityksesi liiketoimintaa. Lisäksi törkee lupaus on niin kunnianhimoinen, että pieni osa sinusta epäilee onko se edes mahdollista.

Tarkoitus

Miksi yrityksesi on olemassa? Miten te muokkaatte maailmaa? Yrityksen tarkoitus (purpose) kuvaa laadullisesti sitä, miksi yrityksesi on olemassa. Törkeen lupauksen tulee suoraan olla sidoksissa tähän tarkoitukseen. Koko törkeen lupauksen idea rakentuu tarkoituksen ympärille.


Kasvuhanke


Ykköshanke on tärkein kasvuhankkeesi, jonka saavuttamiseen haluat hyödyntää Kasvuryhmän tuen. Kasvuhankkeet ovat kasvun kannalta kriittisiä kärkiä, joiden tavoitteluun kannattaa sijoittaa merkittävästi aikaa ja vaivaa. Hyvä kasvuhanke on tärkeä paitsi sinulle, myös asiakkaillesi.

Kasvuhankkeita voi olla käynnissä yhteensä 3-5, mutta ykköshanke on niistä kaikista tärkein. Kasvuhankkeita tulisi aina olla myös muutama varastossa, josta niitä voi nopeasti nostaa kärkihankkeiksi lopetettujen tilalle.

Ykköshankkeiden edistymistä seurataan kasvuryhmäläisten asettamalla puolivuosittain etappeja, ja seuraamalla niiden toteutumista.

Etappi

Etappi on jäsenten asettama puolivuosittainen tavoite, joka mittaa Ykköshankkeen edistymistä. Hyvä etappikuvaus täyttää seuraavan 3 kriteerin happotestin:

1. Se on mitattavissa oleva eli niin selkeä, että voit määritellä tarkan hetken, jolloin olet saavuttanut sen.

2. Kunnianhimoinen eli se antaa kuvan siitä, mihin organisaatiosi parhaimmillaan pystyy.

3. Realistinen eli olet tosissasi ja organisaatiosi on alkanut jo tehdä (ajatus)työtä mm. resurssien hankkimisen eteen.

Herääkö kysymyksiä? Ota meihin yhteyttä!