image column 1 widget_1596009809142
image column 2 widget_1596009809142
image column 3 widget_1596009809142

Kasvuryhmän menetelmä


Kasvuryhmässä käytetään tiettyjä käsitteitä ja työkaluja tukemaan kasvukapteenien matkaa. Kasvuryhmän menetelmä on yhteinen kieli, jonka avulla mahdollistamme erilaisten, erikokoisten ja eri vaiheessa olevien yritysten kasvukapteenien keskustelun kasvusta. Se on suunniteltu helpottamaan ja systematisoimaan kasvun tavoitteiden asetantaa ja seurantaa, ja se perustuu kasvukapteenien kokemuksiin kasvussa onnistumisen kaavasta.

kasvuryhman-menetelma-nelio

 

Kasvuryhmän menetelmä rakentuu seuraavien teesien ympärille:

 

#1 Kasvu on elintärkeä mahdollistaja, joka auttaa yrityksiä lunastamaan paikkansa muuttuvassa maailmassa. Yrityksissä on valtava muutosvoima – ja ne, jotka omaavat rohkean kasvuasenteen eli kasvutahdon, pystyvät muuttamaan maailmaa.

  • Yrityksen tarkoitus kertoo, miksi yritys on olemassa ja millaisen muutoksen se haluaa saada aikaan maailmassa. Kirkas tarkoitus luo perustan kestävälle kasvulle, ja innostaa mukaan tekemään muutosta yhteisen hyvän eteen.

  • Pyydä mahdotonta, niin saat mahdollisen. Ilman kunnianhimoisia tavoitteita ei synny kasvua. Törkee lupaus sanoittaa ja konkretisoi yrityksen kasvutavoitteen.

#2 Kasvu syntyy kasvun lähteistä - järjestelmällisestä uusien mahdollisuuksien etsimisestä ja ennakkoluulottomasta tarttumisesta näihin mahdollisuuksiin.

  • Yrityksellä tulee olla jatkuva, systemaattinen mekanismi etsiä uusia kasvun mahdollisuuksia eli kasvuaihioita.

  • Kasvuaihioita tulee tutkia, arvioida ja testata niiden potentiaalin selvittämiseksi. Vain kaikista lupaavimmat valitaan toteutettaviksi kasvuhankkeiksi. Kasvuhankkeisiin investoidaan ja ne resursoidaan ja aikataulutetaan.

#3 Arjessa kasvua kiihdyttää selkeiksi tavoitteiksi pilkottu toteutus ja johdonmukainen seuranta.

  • Kasvutavoitteet tulee pilkkoa jokaisen työntekijän henkilökohtaisiksi etapeiksi, esimerkiksi neljännesvuositasolle. Vain jalkauttamalla tavoitteet yksilöille varmistetaan, että koko organisaatio kulkee yhteistä päämäärää kohti.

  • Etappien saavuttaminen syntyy pienistä konkreettisista askeleista, joita yksilöt asettavat itselleen. Sekä etappeja että konkreettisia askeleita seurataan säännöllisesti.

 

Kasvuryhmän menetelmä oman kasvun tukena


Jokainen jäsenyritys määrittelee Kasvuryhmän menetelmän mukaiset käsitteet Kasvuryhmän työtilaan yrityksensä kasvukortteihin. Kasvukortit ovat jäsenyrityksen kasvustrategian ilmentymä Kasvuryhmän kielellä. Näiden kasvukorttien avulla sparraamme toinen toistamme sparraustiimeissä kasvumatkalla eteenpäin.

Halutessaan jäsenet voivat hyödyntää kasvukortteja myös esimerkiksi johtoryhmä- tai hallitustyössä, tai kasvustrategian viestimisessä henkilöstölle.

 

"Kasvu ja uudistuminen on itsestämme kiinni."

- Aaro Cantell, Normet 

 

Haluatko lisätietoa Kasvuryhmän menetelmästä ja vertaissparrauksesta Kasvuryhmän yhteisössä?

Tilaa lisätietoa sähköpostiisi:

Lue Kasvuryhmän menetelmästä lisää blogeista:

1 min read

Kasvun ytimessä - Kasvuryhmän menetelmä

Kasvuryhmässä käytetään tiettyjä käsitteitä ja työkaluja tukemaan kasvukapteenien matkaa. Kasvuryhmän menetelmä on...

2 min read

Kasvun lähteet -opas 2: Onnistuneilla kasvuhankkeilla seuraavaan kasvuloikkaan

Kestävä kasvu mahdollistaa toinen toistaan merkittävämpiä tekoja. Kasvu antaa yritykselle resurssit toteuttaa...

3 min read

Niklas Nukari, Autolle.com: "Valitse tarkasti, panosta isosti ja testaa nopeasti"

Autolle.com on Niklas Nukarin vuonna 2014 perustama autokauppa, joka myy autoja verkossa. Yritys on tällä hetkellä yksi...