(Video julkaistu vuonna 2015)

KASVUA JA UUDISTUMISTA SUOMEN KILPAILUKYVYN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMISEKSI

Kasvuryhmän tarkoitus

Kasvuryhmän tarkoitus on kiihdyttää scaleupien kasvua ja uudistumista Suomen kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Miksi Kasvu on tärkeää?

Keskisuurilla yrityksillä on korvaamaton merkitys Suomen hyvinvoinnille, ne muodostavat suuren siivun Suomen yksityisen sektorin liikevaihdosta ja työpaikoista.

Kasvuryhmän jäsenet paiskivat hartiavoimin hommia, jotta suomalaisiin yrityksiin syntyy kestävää ja ratkaisukeskeistä kasvua, joka vaikuttaa niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Kasvuryhmäläiset suhtautuvat kasvuun mahdollistajana – elintärkeänä lähtökohtana, joka antaa yrityksille muskelit tehdä merkittäviä ja omaa kokoaan suurempia asioita. Uskomme, että yritysten rooli isoissa yhteiskunnallisissa murroksissa on kiistaton – ja ne, jotka omaavat rohkean kasvuasenteen, lunastavat niissä paikkansa.

Kasvuryhmän perustaminen

Ajatus Kasvuryhmän perustamisesta syttyi vuonna 2013 Aaro Cantellin, Normetin hallituksen puheenjohtajan, ideasta. ”Kasvu ja uudistuminen on meistä kiinni” oli Aaron ajatus kasvuyrittäjänä finanssikriisin jälkeen. Aaron ja Jorma Turusen, Teknologiateollisuuden silloisen toimitusjohtajan, sparrailuiden tuloksena syntyi aloite kasvuyritystyöryhmän perustamisesta. Teknologiateollisuus ry:llä oli keskeinen rooli Kasvuryhmän perustamisessa, mutta ryhmästä haluttiin alusta alkaen avoin kaikkien alojen yrityksille. 

Kasvuryhmän toiminta alkoi vuoden 2015 alussa. Tällöin keskisuuria yrityksiä oli vain alle 1% Suomen yrityksistä. Samanaikaisesti niillä oli merkittävä rooli Suomen talouden kannalta, sillä ne luovat noin 30% Suomen kansantalouden bruttokansantuotteesta ja noin 30% yksityisen sektorin työpaikoista. Silloin Kasvuryhmän perustajajäsenet miettivät, että jos edes pieni osa tähän ryhmään kuuluvista yrityksistä vaihtaisi kasvuvaihteensa vitoselle, voidaan tuoda huomattavaa vaikutusta talouskasvuun.

Kasvuryhmän perustajajäseniä ovat: 

Aaro Cantell, Anssi Rantasalo, Antti Herlin, Bengt Holmström, Christian Fredrikson, Hannu Vaajoensuu, Harri Pärssinen, Harri Sjöholm, Heikki Kyöstilä, Heikki Westerlund, Ilkka Kivimäki, Ilkka Paananen, Jari Paasikivi, Jarkko Veijalainen, Jarmo Nieminen, Jorma Turunen, Juha Niemelä, Kaj Hed, Matti Alahuhta, Mika Anttonen, Mikko Kosonen, Pekka Ala-Pietilä, Pertti Korhonen, Päivi Leiwo, Rami Huovinen, Risto Käkelä, Risto Siilasmaa, Sari Baldauf ja Timo Luukkainen

Törkee lupaus

Kasvuryhmän Törkee lupaus on, että yhteisöön kuuluvat scaleupit ovat luoneet yhteensä 15 miljardia euroa lisää liikevaihtoa vuoteen 2023 mennessä. 2020 mennessä siitä on vertaissparrauksen voimalla saavutettu jo lähes 5 miljardia.

kasvuryhma-vaikuttavuus-2020