Arvioitu lukuaika: 1min

Kasvun ytimessä - Kasvuryhmän menetelmä

Kasvuryhmä | 29 marraskuuta, 2021

Kasvuryhmässä käytetään tiettyjä käsitteitä ja työkaluja tukemaan kasvukapteenien matkaa. Kasvuryhmän menetelmä on yhteinen kieli, jonka avulla mahdollistamme erilaisten, erikokoisten ja eri vaiheessa olevien yritysten kasvukapteenien keskustelun kasvusta. Se on suunniteltu helpottamaan ja systematisoimaan kasvun johtamista, ja se perustuu kasvukapteenien kokemuksiin kasvussa onnistumisen kaavasta.

Kasvuryhmässä yhteisömme yritykset hakevat merkittävää kasvua. Törkee lupaus eli jokaisen yrityksen asettama kasvutavoite tähtää vähintään liikevaihdon tuplaamiseen viidessä vuodessa. Kasvu ei kuitenkaan synny pelkästä kunnianhimoisesta tavoitteesta, vaan kasvun takana on systemaattinen uusien kasvun mahdollisuuksien eli kasvuaihioiden etsintä ja tarkasti valittujen kasvuhankkeiden onnistunut toteuttaminen. Kasvutahdon synnyttämiseen, kasvun lähteiden etsintään ja valintaan sekä kasvun kiihdyttämiseen liittyvät opit olemme tiivistäneet Kasvuryhmän menetelmäksi.

Kasvuryhmän menetelmä on yhteinen kieli, jonka avulla mahdollistamme erilaisten, erikokoisten ja eri vaiheessa olevien yritysten kasvukapteenien keskustelun kasvusta. Se on suunniteltu helpottamaan ja systematisoimaan kasvun johtamista. Viimeisten 1,5 vuoden aikana Kasvuryhmän yritykset ovat määrittäneet Törkeet lupauksensa, sparranneet toisiaan yrityksen tarkoituksen sanoittamisessa sekä syväsukeltaneet kasvun lähteiden äärelle tutkimalla kasvuaihioita ja valitsemalla niistä potentiaalisimmat käynnistettäviksi kasvuhankkeiksi. Tämän oppaan kokemukset on kerätty ja oivallukset ovat syntyneet näiden lukemattomien luottamuksellisten keskustelujen tuloksena.

Kasvuryhmän menetelmä on vapaasti hyödynnettävissä kaikille kasvua ja uudistumista yrityksissään pohtiville. Osa jäsenistämme on ottanut sen omakseen myös yrityksensä sisäisessä viestinnässä ja kasvustrategian luomisessa sekä toteutuksessa. Toivottavasti sinäkin uskallat kurkottaa korkealle ja tehdä mahdottomasta mahdollista tämän oppaan ja Kasvuryhmän menetelmän innoittamana! Suomi ei tarvitse yhtä uutta Nokiaa vaan suuren määrän vastuullisesti kasvavia yrityksiä, jotka kääntävät Suomen kasvu-uralle toinen toistaan tukien.

Lukuiloa toivottaen,
KASVURYHMÄN TIIMI

 

Lataa opas Kasvuryhmän verkkosivuilta

Lue lisää tarinoita kasvusta