Arvioitu lukuaika: 2min

Suomi tarvitsee törkeen rohkeita tekoja

Kasvuryhmä | 21 marraskuuta, 2022

Perjantaina 18.11.2022 Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Kasvuryhmän yhteisölle kansainvälistymispalkinnon merkityksellisestä työstä yritysten kansainvälistymisen taustalla. Kasvuryhmä palkittiin yhteisöpalkinnolla yhdessä kolmen kansainvälistymistyöstään palkitun yrityksen kanssa. Kasvuryhmä onnittelee myös K. Hartwall Oy Ab:tä, Kempower Oyj:tä ja Andritz Oy:tä palkinnosta ja tärkeästä työstä Suomen hyvinvoinnin eteen. Palkitsemispuheessaan presidentti Niinistö painotti Suomen tarvitsevan törkeen rohkeita tekoja. Hän mainitsi pitävänsä palkittuja organisaatioita yhteiskunnan kuormankantajina.

Kasvuryhmässä jokainen kasvujohtaja tekee näitä törkeen rohkeita tekoja toinen toisiaan tukien. Ollaan ylpeitä kuormankantajan tittelistä! Yhdessä olemme enemmän. Tätä uskoa haluaa viedä eteenpäin myös Kasvuryhmän toimitusjohtaja Katriina Anttila.


Katriina Anttila kiitospuheessaan: Kiitokset tunnustuksesta kuuluvat meille kaikille


“Kestävä kasvu vaatii uudistumista ja Suomen hyvinvointi vaatii yritysten kansainvälistymistä. Tätä teemme Kasvuryhmässä. Haluan kiittää niitä monia ihmisiä, jotka viimeisen kahdeksan vuoden aikana ovat olleet rakentamassa parempaa Suomea. Aaro Cantell ja Teknologiateollisuus ovat laittaneet kaiken alulle. Tänään olemme pysyvä osa Suomen elinkeinoelämää. Perustajajäsenet ja yhdistyksen jäsenet ovat suojelleet Kasvuryhmän ydintä näiden vuosien ajan. Tämä ydin perustuu yritysten väliseen vertaistukeen, siihen, että yritykset auttavat toisiaan kasvamaan, uudistumaan ja kansainvälistymään. Tämä on merkittävää koko Suomen yrityskulttuurille. Hallitus on suuri tuki tiimille. Meillä on ja on ollut mukana hallituksessa mielettömiä konkareita, jotka ovat antaneet pyyteettömästi omaa aikaansa ja osaamistaan tämän asian eteen. Henkilökohtaisesti merkityksellinen on myös meidän tiimi, joka tekee intohimolla ja suurella sydämellä työtä suomalaisten yritysten eteen.

Kaikkia meitä tätä työtä tekeviä yhdistää rakkaus Isänmaahan, usko siihen, että jäsenemme voivat tehdä kokoaan suuremmilla teoilla maailmasta paremman paikan ja intohimo niitä mahdollisuuksia kohtaan, joita kasvu, uudistuminen ja kansainvälistyminen tuottaa. Kasvuryhmässä keskitymme aina tulevaisuuden mahdollisuuksiin ja katsomme tulevaisuutta positiivisin silmin.

Kaikkein tärkeintä Kasvuryhmän toiminnassa ovat jäsenyritykset. He ovat uskomatonta sakkia ja mielettömän rohkeita johtajia upeista suomalaisista kasvutahtoisista yrityksistä. Tänään toiminnassa on mukana 210 yritystä ja yli 250 Kasvukapteenia, mutta Kasvuryhmän historian aikana Kasvuryhmässä on ollut lähes 400 yritystä. He vaihtavat yhteensä 36 mrd€ liikevaihtoa ja ovat tuoneet Suomeen 10 mrd€ lisää liikevaihtoa. He myös lupaavat tuoda Suomeen 25 mrd€ lisää liikevaihtoa ja sitoutua kestävään kasvuun vuoteen 2025 mennessä.


Kansainvälistyminen merkittävä teema yhteisöllemme

Uudistuminen ja kansainvälistyminen ovat itsestäänselvyys kasvuryhmäläisille. He ymmärtävät, että seuraava kasvuloikka tehdään vain niiden avulla. Jäsenistämme 80% tekee kansainvälistä liiketoimintaa. Keskimääräinen kansainvälisen liikevaihdon osuus yrityksissä on 40%. Yhteisön jokaisessa kohtaamisessa mietitään, mitä tänään pitäisi tehdä, jotta huomenna olisimme kilpailukykyisempiä. Viimeisen neljän vuoden aikana 200 kohtaamistamme on keskittynyt kansainvälistymiseen.


Oppini Kasvuryhmästä


Rohkeus, solidaarisuus ja uteliaisuus näyttäisivät olevan niitä ominaisuuksia, joilla suomalaisista yrityksistä tulee maailmanluokkaa. Nämä elävät kaikissa ihmisissä, ja toivoisin, että jokainen voi viedä näitä ominaisuuksia omiin työyhteisöihinsä. Ainakin siten Suomen hyvinvointi paranee varmasti.”Kasvuryhmän yhteisö sai Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon 18.11.2022. Lue tiedote: Kasvuryhmä Suomi ry:lle Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto