Maa- ja metsätalousministeriön “Yhteinen ruokapöytä” -keskustelufoorumin tilaisuudessa perjantaina 2.12.2022 julkaistiin suomalaisen ruokajärjestelmän kansainvälistymisohjelma. Kasvuryhmä oli mukana mahdollistamassa tilaisuutta, joka kokosi yhteen yli 100 Suomen elintarvikealan yrityksien ja yrityskentän toimijaa. Tavoitteena oli herätellä rajat ylittävään yhteistyöhön ja kunnianhimoon luoda uusia suomalaisia vientimenestystarinoita elintarvikealalle. Elintarvikeala on globaalisti 1,3 triljoonan euron markkina, joka kasvaa 4% vuodessa. Suomessa alan koko on 5Mrd€.


“Meillä on paljon monipuolista osaamista ja annettavaa maailmalle. Menestyäksemme tarvitsemme kuitenkin yhteisen suunnitelman ja toimeenpanon. Kun siinä onnistutaan, vientimme voidaan triplata. Se palvelisi jokaista suomalaista ruokatoimijaa aina alkutuotannosta turismiin. Rakennetaan yhdessä elintarvikeviennin suomalaista tarinaa”, toivoo Anne Berner, jonka johdolla suomalaisen ruokajärjestelmän kansainvälistymisohjelma on toteutettu.

Yhteinen ruokapöytä -keskustelufoorumin puheenjohtaja Reijo Karhinen tiivistää ohjelman toimenpidesuositukset kolmeen asiaan. Kansallista ruokakulttuuria, osaamista ja innovaatioita sekä yritysten välistä yhteistyötä on vahvistettava.

“On aika rakentaa uusia menestystarinoita! Kotimarkkinan pienuus ja toimijoiden keskinäinen riippuvuus korostavat yhteistyön tärkeyttä. Asenteen merkitystä ei tule aliarvioida. Nyt pallo on erityisesti yrityksillä”, Reijo haastaa.


Kasvuryhmä vastaa haasteeseen - tervetuloa rakentamaan vahvempia suomalaisia menestystarinoita yhdessä!


“Haluan rohkaista kaikkia kasvutahtoisia elintarvikealan yrityksiä hakemaan rohkeasti inspiraatiota ja tukea omaan kasvuun, uudistumiseen ja vientiin. Meillä on Kasvuryhmässä valmiit mallit ja verkostot kasvun kiihdyttämiseen, ja jäsenistöstämme löytyy aidosti pyyteetöntä halua auttaa toinen toisiaan toimialojen yli.

Kasvuryhmä on 10M€-1Mrd€ vaihtavien kasvutahtoisten yritysten vertaisyhteisö. Mukana on yli 250 kasvuyritysten omistajaa, toimitusjohtajaa, hallituksen puheenjohtajaa tai merkittävistä kasvuhankkeista vastaavaa johtaa, jotka asettavat itselleen kovia tavoitteita ja sparraavat toisiaan pyyteettömästi kasvusuunnitelmien rakentamisessa ja toteuttamisessa. Tervetuloa mukaan”, Kasvuryhmän toimitusjohtaja Katriina Anttila toivottaa.

Lisätiedot: Katriina Anttila, toimitusjohtaja, Kasvuryhmä Suomi ry, email: katriina.anttila@kasvuryhma.fi, p.041 4380 469.Lue lisää Kasvuryhmän toiminnasta täältä.

Lisää "Yhteinen ruokapöytä" -keskustelufoorumista täällä.

Tutustu ohjelman toimeenpanosuunnitelmaan täältä.