Vuoden 2024 alusta lähtien Kasvuryhmä ja OP työskentelevät yhdessä suomalaisten keskikokoisten yritysten kestävän kasvun kiihdyttämiseksi. Paikallisen, elinvoimaisen yrityskulttuurin rakentaminen on koko Suomen etu, sanoo Kasvuryhmän toimitusjohtaja Heli Hytönen.

Kestävän kasvun rakentaminen yrityksissä ympäri Suomen – tämä on Kasvuryhmän ja OP:n yhteinen agenda, jonka pohjalle on alettu rakentaa vuoden 2024 alussa alkanutta pitkäjänteistä kumppanuutta. 

“Olemme todella tyytyväisiä uudesta yhteistyöstämme OP:n kanssa, sillä OP tuntee yritysekosysteemit ympäri Suomen. Paikallisen, elinvoimaisen yrityskulttuurin rakentaminen on koko Suomen etu”, sanoo Kasvuryhmän toimitusjohtaja Heli Hytönen.

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä ja yritysrahoittaja, jolla on yli kaksi miljoonaa omistaja-asiakasta ja yli 13 000 työntekijää. Ryhmän muodostavat osuuspankit sekä ryhmän keskusyhteisö OP Osuuskunta tytär- ja lähiyhteisöineen. 

OPsta kerrotaan, että asiantuntijoiden paikallinen toiminta mahdollistaa sekä syvän asiakastuntemuksen paikallisiin yrityksiin että ymmärryksen koko Suomen elinkeinoelämästä ja kasvumahdollisuuksista. Yritysasiakkaiden palvelemista tukevat alueiden välinen yhteistyö sekä laajat verkostot, myös kansainvälisesti. 

“Meille on tärkeää olla mukana vahvistamassa jokaisen toiminta-alueemme taloudellista menestystä yhdessä asiakkaidemme kanssa. Erityisesti keskisuurten yritysten aluetaloudellinen vaikutus on suuri”, toteaa Pohjois-Suomen alueella toimivan Pohjolan OP:n pankinjohtaja Sami Heikkilä.

 

Kasvun kipinöitä ja kestävää kasvua

 

Kasvuryhmän Heli Hytönen kokee, että nyt alkaneella kumppanuudella on mahdollisuus vauhdittaa suomalaisten keskikokoisten yritysten hyvinvointia ja kasvua myös taloudellisesti haastavina aikoina. 

“Olemme sitoutuneet OP:n kanssa pitkäjänteiseen yhteistyöhön, jossa yhdessä työskentelemme suomalaisten yritysten kestävän kasvun kiihdyttämiseksi”, hän sanoo. 

OP:lle on tärkeää asiakkaan palvelu ja rahoitusmahdollisuuksien tarjoaminen yrityksille myös yhteiskunnallisissa murroskohdissa. Tällä hetkellä kasvun paikkoja tarjoavat muun muassa vihreä siirtymä ja liiketoiminnan kestävyyttä kehittävät investoinnit. 

“Haluamme olla mukana yritysten kasvutarinoissa ja mahdollistaa kasvun investointeja. Perustehtävämme on edistää omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. ”, kertoo OP Uusimaan liiketoimintajohtaja Tiina Mäkelä

 

 


Kasvuryhmä Suomi ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tarkoitus on kiihdyttää keskisuurten, 10M€-1Mrd€ vaihtavien yritysten kestävää kasvua, uudistumista ja kansainvälistymistä. Kasvuryhmän toiminta perustuu tavoitteelliseen ja ohjattuun vertaissparraukseen. Kasvuryhmään kuuluu 210 kasvutahtoista yritystä ja yli 250 toimitusjohtajaa, omistajaa, hallituksen puheenjohtajaa sekä merkittävistä kasvuhankkeista vastaavaa johtajaa.