Kasvuryhmän e-kesäjuhlassa Nordean Aleksi Lehtonen ja Varman Risto Murto reflektoivat yhteishaastattelussa post-covid -maailmaa. Asko Schrey ja Matti Alahuhta pitivät maljapuheet Kasvuryhmän vaikuttavuudesta, kun kohotimme 70 hengen voimin lasit ilmaan kevään onnistumisille! 

SUOMALAISILLE YRITYKSILLE ROHKEUTTA LIIKKEELLELÄHTÖÖN

Varman Risto Murron mukaan Suomen tilanne näyttää mielenkiintoiselta globaalissa taloudessa. Yhdysvallat johtavat kasvuluvuissa numeroilla, joita on viimeksi nähty hyvin kauan aikaa sitten. Eurooppa tulee hieman perässä, mutta ei Suomenkaan tilanne huonolta näytä. Nordean Aleksi Lehtonen kertoo olevansa hyvin vaikuttunut Kasvuryhmän yrityksistä, joiden toiminta on trendien myötävirrassa. Hän katsoo sen olevan merkki menestysmahdollisuuksista, tulevaisuuskestävyys on avainsana. Aleksi oli keväällä mukana Kasvuryhmän Kasvun lähteet -ohjelmassa, jossa hän pääsi tutustumaan kasvuryhmäläisten kasvuaihioihin. “Markkinoita ollaan jakamassa nyt uusiksi ja Suomella on mahdollisuus vahvistaa otettaan”, Aleksi pohtii.

Moni yritys kamppailee tällä hetkellä raaka-aine- ja komponenttipulan kanssa. Riston mukaan se on kuuman markkinan merkki, mitä ei ole tapahtunut Suomessa aikoihin. Se merkitsee sitä, että hinnat nousevat ja vähäisistä komponenteista taistellaan. “Kukaan ei tiedä, kuinka kauan tämä kestää, mutta toivotaan sen olevan vain piikki”, Risto täydentää. Aleksi lisää, että tilanne laittaa yrityksiä pohtimaan riskien hallintaa uudella tavalla - komponenttipula on hyvä oppitunti siitä, ettei käyttöpääomaa kannata optimoida liian tiukalle yllätysten vuoksi. Se on hyvä muistaa covidin jälkeenkin.

“Kasvuryhmän yrityksillä on hienoja Törkeitä lupauksia, joihin on orientoiduttu, mutta rohkeutta vaaditaan vielä enemmän”, sanoo Aleksi. Ruotsissa on kova kiihdytys käynnissä ja vielä törkeämpiä lupauksia! Ruotsi sekä Norja uskovat tulevaan tosi kirkkaasti ja panostavat tällä hetkellä isoihin hankkeisiin. Rohkeutta ei heiltä puutu. Meillä Suomessa tuotteiden ja palveluiden laatu on todella kova. Miten se laatu saataisiin kaupallistettua ja mentyä markkinoille, joissa ei ole ennen oltu? “Kyllä me pystytään laittamaan ruotsalaisille kampoihin, tarvitaan vain rohkeutta liikkeellelähtöön”, Risto toteaa.

 

KASVURYHMÄLLÄ ON HISTORIAN MENESTYKSEKKÄIN KEVÄT

Kasvuryhmän hallituksen puheenjohtaja Asko Schrey kertoo maljapuheessaan, kuinka Kasvuryhmällä on takana historian menestyksekkäin kevät. NPS eli Net Promoter Score oli huimat 80. Jäseneksi on liittynyt kevään aikana monta uutta kasvuhaluista yritystä niin, että kaiken kaikkiaan Kasvuryhmän jäsenyrityksiä on jo yli 200. Kevään aikana omia kasvuaihioita päivitti 70 yritystä ja Törkeitä lupauksia yli 100 yritystä. “Näitä kasvuaihioita nyt vain toteuttamaan, niin saadaan ruotsalaiset kiinni”, Asko naurahtaa ja samalla kannustaa kaikkia Kasvuryhmän yrityksiä, jotka eivät ole vielä kirjanneet omaa Törkeää lupaustaan, ajattelemaan sitä visiona.  

"Perustimme Kasvuryhmän aikoinaan, kun meillä oli paljon pieniä yrityksiä, jonkin verran suuria yrityksiä, mutta vain vähän keskisuuria yrityksiä - ja juuri tämä ryhmä on esimerkiksi Saksassa maan talouden vahva perusta”, Kasvuryhmän perustajajäsen ja hallituksen jäsen Matti Alahuhta aloitti maljapuheensa. Hän on ollut jonkin verran Kasvuryhmän toiminnassa mukana, monin eri tavoin, ja nähnyt yhteisön kehityksen tapahtuvan omin silmin. Aloitettuaan Kasvuryhmän hallitustyöskentelyn pari kuukautta sitten, Matilla on ollut mahdollisuus paneutua Kasvuryhmän toimintaan paremmin ja hän kertoi olevansa yllättynyt: “Kasvuryhmä tarjoaa monipuolisia työkaluja yritysten kasvumahdollisuuksien kehittämiseen ja kasvutahdon lisäämiseen. Kaikki lähtee liikkeelle asenteesta ja halusta kasvaa.” Matin mukaan Kasvuryhmän yhteisössä ja tiimissä vallitsee inspiroiva ilmapiiri ja tavoitteet ovat kunnianhimoisia. Yhteisön työllä on suuri merkitys jäsenyrityksille ja siten koko Suomelle!

Aurinkoista kesää!

Tutustu Kasvuryhmän yhteisöön

Lue lisää Kasvuryhmän menetelmästä