vertaissparraus yhteisö
Arvioitu lukuaika: 4min

Yhteisössä on voimaa

Katriina Juntunen | 8 huhtikuuta, 2020

Viime viikkojen aikana yhteisöllisyyden voima ja Kasvuryhmän arvot ovat tulleet käsin kosketeltaviksi. Kasvuryhmäläinen katsoo eteenpäin ja uudistuu rohkeasti, kun elämä yllättää. Kasvuryhmäläinen auttaa pyyteettömästi muita yrittäjiä, jotta kenenkään liike ei pysähtyisi. Kasvuryhmäläinen ei jää yksin vaan hakee vertaisiltaan kokemuksia siitä, miten kriisistä selviydytään ja miten yllättävän tilanteen voi kääntää mahdollisuudeksi. Nyt jos koskaan, vertaisen tuki ja hyvät neuvot ovat kultaakin kalliimpia.

TULEVAISUUS TUPSAHTI SYLIIN

Kasvuryhmän ensimmäisessä virtuaalisessa vertaiskohtaamisessa Kasvuryhmäläiset sparrasivat yhdessä, millaisia kyvykkyyksiä tarvitaan eteenpäin menemiseen juuri nyt, kun tulevaisuudenkuvat ovat usvaisen hämärän peitossa. Keskusteluissa kirkastui, että matkalla tarvitaan ainakin sopeutumiskykyä, rohkeutta ja tulevaisuuden lukutaitoa. Tärkeää on myös kyetä rakentamaan polkuja lähitulevaisuuteen ja toimimaan notkeasti omaa ajattelutapaa kyseenalaistaen.

“Tulevaisuus tupsahti syliin kertaheitolla. Nyt jos koskaan tarvitaan strategista ajattelua ja tulevaisuuden lukutaitoa, sillä koronaviruksen takia liiketoimintaympäristö mullistuu valtavasti – ja monia vaikutuksia emme vielä edes osaa arvioida” sanoo VTT:n Professor of Practice Nando Malmelin, joka oli mukana sparraamassa Kasvuryhmäläisten kanssa.

Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich puolestaan päivitti Kasvuryhmäläisille ajankohtaista näkymää siitä, miltä globaali liiketoimintaympäristö ja rahoitusmarkkinat koronaviruksen myötä näyttävät. “Ne yritykset, jotka pystyvät rakentamaan uuden vaiheen vahvojen perustusten päälle, ovat hyvässä asemassa kasvamaan kun pahin on ohi”, Jan toteaa. 

”Erityisesti nyt on tärkeää vaalia uudistumiskykyä.”

Vaikka akuutteja haasteita riittää ylitettäväksi, ei poikkeustilan pidä antaa viedä huomiota kokonaan. “Erityisesti nyt on tärkeää vaalia uudistumiskykyä. Samalla kun ratkotaan päivän polttavia haasteita, tulisi toinen silmä pitää tiiviisti horisontissa ja tulevaisuuden mahdollisuuksissa”Kasvuryhmän toimitusjohtaja Katriina Juntunen pohtii.

 

Virtuaalinen vertaissparraus toimii

Poikkeustilanne on kiihdyttänyt myös Kasvuryhmän digiloikkaa: kevään vertaissparrauksen kohtaamiset muutettiin muutamassa viikossa virtuaalisiksi. Ensimmäisessä digikohtaamisessa oli mukana yli 70 Kasvuryhmäläistä sparraamassa ja jakamassa kokemuksiaan käsillä olevasta tilanteesta. Voimme ilolla todeta, että virtuaalinen vertaissparraus toimii ja tuo tulevaisuudenuskoa haastavassa tilanteessa. Tunnelma oli luottamuksellinen, avoin ja ennen kaikkea toiveikkuuteen virittynyt. Erään jäsenen sanoin:

“Kasvuryhmä tuo voimaa ja uskoa tulevaisuuteen, kiitos!”

Yhteisössä on voimaa

Kasvuryhmä katsoo tulevaisuuteen toiveikkaasti ja auttaa toinen toistaan pyyteettömästi. Yli 180 kasvukapteenin lisäksi scaleup’ien kasvua ja uudistumista vauhdittavat yhteistyökumppanimme Nordea, Varma, VTT, EY, Teknologiateollisuus ja TESI. Pidetään Kasvuryhmän positiivinen henki yllä – sen vaikutukset säteilevät koko Suomeen!