“Mulla on aina ollut tarve auttaa ja tehdä jotain merkityksellistä. Jos meinaa jotakin saada aikaan, vaatii se sen, että uskaltaa mennä epämukavuusalueille ja haastaa itseään.” - Hanna Ristola

Kasvuryhmän, Kemianteollisuus ry:n, Muoviteollisuus ry:n ja Vilpe Oy:n hallituksissa sekä Kemianteollisuuden työvaliokunnassa vaikuttava Hanna Ristola johtaa Premix Oy:ta, joka on Euroopan markkinajohtaja ja kansainvälinen edelläkävijä sähköä johtavien muoviseosten sovelluksissa.

 

Kasvuryhmässä luodaan kasvuintoa


Kasvuryhmässä jo pitkään vaikuttanut Hanna nostaa esiin Kasvuryhmän roolin kasvuinnon lisääjänä ja yhteisönä, jossa opetellaan pois turhasta suomalaisesta vaatimattomuudesta. “Jokainen yhtiö tekee omalla sarallaan merkityksellistä työtä ja hyvää, mutta Kasvuryhmässä yhteisöstä tulee itseään suurempi. Mikä voisi olla merkityksellisempää ja vaikuttavampaa kuin pystyä tuomaan lisää hyvinvointia Suomelle lisäämällä scaleuppien kasvutahtoa ja kyvykkyyttä?

Kun liityin Kasvuryhmään, olin ollut muutamissa vähän samantyyppisissä verkostoissa mukana. Ne tapaamiset imivät kaiken energian, se oli sellaista vaikeuksissa vellomista. Kun tuli Kasvuryhmään, oli jotenkin tosi voimaannuttavaa, kun sieltä puuttui se vikinä ja vaikerrus. Kaikki tietävät, että yritysten johtaminen on vaikeaa. Kasvuryhmässä siihen ei keskitytä, vaan mietitään, mitä voitaisi tehdä, haetaan uusia ratkaisuja ja halutaan pyyteettömästi auttaa toisia.”


Kasvu ja uudistuminen vaativat rohkeutta ja virheiden sietokykyä


"Pelkkä kasvutahto ei vielä riitä uudistumiseen. Sen täytyy myös konkretisoitua teoiksi, on se sitten kasvun esteiden poistamista tai investointia kasvuun. Sen jälkeen tarvitaan rohkeutta ja virheiden sietokykyä. Kasvu ei ole virheetöntä. Kasvuryhmän merkitys tulee siinä, miten voidaan rohkaista ja kannustaa kasvussa.”


toiminnan perustana arvo ja relevanttius jäsenille


“Kasvuryhmän hallituksen kokoonpano on erinomainen. Meillä on eri profiileilla olevia ihmisiä, ja itse koen, että olen puhumassa jäsenen äänellä. Kasvuryhmässä kaikki lähtee siitä, että pystymme tuomaan jäsenille arvoa, eli pysytään heille relevantteina eikä kangistuta kaavoihin.”


Kasvuoivallus: Kun kasvutahto juurtuu organisaatioon, kasvu alkaa versoa yrityksen sisältä


"Hyvistä asioista kasvaa lisää hyviä asioita. Kaikki lähtee ihmisistä. Kun ollaan päästy tiettyyn pisteeseen ja organisaatio on kypsä kasvulle, ihmisistä tulee pitelemättömiä. Tämä vaatii track recordin onnistumisia. Organisaatiosta on poistettu kasvun esteet, suunta on kaikille kirkas, siedetään virheitä ja uskalletaan tehdä niitä, luotetaan organisaation sisällä ihmisiin ja valitaan sinne ne parhaat henkilöt. Tällöin alkaa tulla sitä uudistumiseen tarvittavaa out of the box -ajattelua."


 

 


Tutustu myös:

Uudistumiskyky: Premix haluaa altistua myönteisille sattumille

Lue lisää Kasvuryhmän hallituksesta:

Marjo Miettinen - Kansainvälisyys, innovaatiot ja ihmiset ovat Suomen kasvun ytimessä

Heikki Westerlund - Ulkopuolista näkemystä tarvitaan uudistumiseen ja kasvun reitillä navigoimiseen