Kasvuryhmän Kultainen Kuokka -tunnustuspalkinnon sai tänä vuonna Stalatuben toimitusjohtaja Sami Packalén ansiokkaan ja kunnianhimoisen kasvun sekä uudistumisen toteuttamisesta. Packalénin johdolla Stalatubelle on luotu vihreään siirtymään perustuva valmistuksen strategia, joka on osoittautunut kilpailueduksi kansainvälisillä markkinoilla.

Kasvuryhmä jakoi Kultainen Kuokka -jäsentunnustuksen torstaina 23.5. Stalatuben toimitusjohtajalle Sami Packalénille. Packalén on ollut lahtelaisen perheyhtiön Stalatuben toimitusjohtaja vuodesta 2020, jossa hänen uransa alkoi jo 2000-luvun alussa diplomityötä tehden. Stalatube on korkealaatuisten, ruostumattomien teräsrakenneputkien, profiilien ja jatkojalosteiden valmistaja, jonka pitkän aikavälin tavoitteena on olla maailman johtava kestävien ruostumattomien terästuotteiden valmistaja. Tavoitteeseen pääsy vaatii vastuullisuutta sekä yrityksen strategisissa valinnoissa että operatiivisessa toiminnassa. 

Packalén on nostanut yhtiön kansainväliseen menestykseen, ja yli 90 % yrityksen liikevaihdosta tulee tänä päivänä ulkomailta. Viime vuosina Packalén on uudistanut rohkeasti yrityksen strategiaa ja tuotevalikoimaa. Vihreään siirtymään perustuva valmistuksen strategia on osoittautunut menestykseksi, auttaen yritystä kukoistamaan haastavasta maailman taloustilanteesta huolimatta.

“Sami on rohkea ja eteenpäin suuntaava toimitusjohtaja, joka näkee vastuullisuuden yrityksen tulevaisuuden ydintekijänä. Ympäristö- ja sosiaalinen vastuu ovat olennainen osa Samin Stalatubelle rakentamaa kulttuuria ja toimintatapoja. Hän tuo Kasvuryhmän yhteisöön valtavasti kokemusta ja positiivista näkemystä sekä jakaa osaamistaan pyyteettömästi muille osallistumalla aktiivisesti sparraustiimeihin ja toimintaan", Kasvuryhmän toimitusjohtaja Heli Hytönen kertoo. 

“Stalatuben uudistuminen ja kasvu on pitkälti tullut uskosta siihen, että vastuullisuusasioiden merkitys meidän alalla on kasvanut ja tulee kasvamaan tulevaisuudessa. Nyt on todistettu, että tämä on oikeasti meille kilpailuetu”, Sami Packalén sanoo. 

 

Lisätietoja: 

Heli Hytönen
Kasvuryhmän toimitusjohtaja 
puh. 040 826 6857

 


 

Stalatube on maailmanlaajuisesti tunnettu ja alalla arvostettu korkealaatuisten ruostumattomien teräsrakenneputkien, -profiilien ja -jatkojalosteiden valmistaja. Yli 50-vuotisen toiminnan aikana Stalatube on kehittänyt yli 50 maata kattavan, jokaiselle mantereelle ulottuvan kansainvälisen jakeluverkoston. Yli 90 % tuotteista menee vientiin. 

Vuonna 2023 liikevaihtoa kertyi reilut 100 miljoonaa euroa. Yritys työllistää yli 100 oman alansa ammattilaista ympäri maailmaa. Pääkonttori ja tuotantolaitos sijaitsevat Lahdessa, ja kansainväliset myyntikonttorit toimivat Yhdysvalloissa, Alankomaissa ja Turkissa. Puolaan perustettu tuotantoyksikkö keskittyy tuotteiden jatkojalostukseen. Kiinassa toimii myyntiyhtiö ja varasto. 

Luonnon kunnioittaminen on yksi Stalatuben perusarvoista. Ruostumaton teräs on kestävä valinta, sillä se kestää vähintään 100 vuotta ja on edelleen 100 % kierrätettävää. Kierrätysprosessi ei heikennä sen laatua. Yli 75 % Stalatuben käyttämistä raaka-aineista on kierrätysterästä, jonka osuutta yritys pyrkii jatkuvasti lisäämään.

 

Kasvuryhmä Suomi ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää jäsenyhteisön ja yhteistyökumppaneidensa tuella keskisuurten yritysten kasvua, kansainvälistymistä ja uudistumista Suomen kestävän kasvun mahdollistamiseksi. 

Kasvuryhmään kuuluu 210 kasvutahtoista suomalaista, 10-1000 M€ vaihtavaa yritystä. Yhteisössä yritysten toimitusjohtajat, omistajat, hallitusten puheenjohtajat ja yritystensä merkittävästä kasvusta vastaavat johtajat jakavat kokemuksia ja oppeja yritystensä kasvusta ja uudistumisesta luottamuksellisissa ohjatuissa vertaisryhmissä. 

 

Kultainen Kuokka on Kasvuryhmä-yhteisön tunnustuspalkinto, joka jaetaan ansioituneelle kestävän kasvun johtajalle sekä Kasvuryhmän arvojen ilmentämisestä että ansiokkaan ja kunnianhimoisen kasvun tai uudistumisen toteuttamisesta.

 

Aiempien vuosien Kultainen Kuokka -tunnustuksen saajat:

TEPPO AATOLA Meconet - MAURI KONTU Vahterus - TORE TEIR Greenstep - ANSSI ASIKAINEN Kiilto - ALEKSI RAUTAVUORI UKKO.fi - JERE RÄISÄNEN Elcoline - HANNA RISTOLA Premix - TIMO KESKI-KASARI Juustoportti - ASKO SCHREY Accountor - KIMMO LOIPPO Runtech Systems - THOMAS LUTHER LeaseGreen - TIMO SAALASTI Saalasti - MIKA TANNER Bilot.