Arvioitu lukuaika: 3min

Kuplivaa kesän ja kasvun kunniaksi!

Kasvuryhmä | 29 kesäkuuta, 2020

70 Kasvuryhmäläistä kokoontui verkon ääreen kesäisellä mielellä ja lasi kuohuvaa kädessään, kun Kasvuryhmän perinteiset kesäjuhlat pidettiin onnistuneesti etäversiona keskiviikkona 10.6.2020. Perustajajäsenet muistelivat Kasvuryhmän alkuvaiheita ja 5-vuotista taivalta. Yhteistyökumppani Varman toimitusjohtaja Risto Murto korosti puheenvuorossaan, että suomalaisilla kasvuyrityksillä on elintärkeä rooli maan talouden toipuessa haastavista ajoista.

”Vertaistuki on ollut heti alusta asti kova voimavara. Yrittäjän on helppo uskoa ja kuunnella tositarinoita ja muiden aitoja kokemuksia todellisesta maailmasta ja haasteiden ratkaisemisesta”, totesi 3 Step IT Groupin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jarkko Veijalainen, joka on yksi Kasvuryhmän perustajajäseniä.

Viidessä vuodessa kasvuyritysten vertaisyhteisö Kasvuryhmä on lähes tuplannut jäsenmääränsä. Se tarkoittaa tuplasti kokemusta, näkemystä ja vertaistukea kasvun kovimmilta kentiltä.

”Kasvu ja uudistuminen on meistä kiinni”

Ajatus Kasvuryhmän perustamisesta syttyi vuonna 2013 Aaro Cantellin, Normetin hallituksen puheenjohtajan, ideasta. ”Kasvu ja uudistuminen on meistä kiinni” oli Aaron ajatus kasvuyrittäjänä finanssikriisin jälkeen. Aaron ja Jorma Turusen, Teknologiateollisuuden silloisen toimitusjohtajan, sparrailuiden tuloksena syntyi aloite kasvuyritystyöryhmän perustamisesta. Teknologiateollisuus ry:llä oli keskeinen rooli Kasvuryhmän perustamisessa, mutta ryhmästä haluttiin alusta alkaen avoin kaikkien alojen yrityksille.

”Osana Teknologiateollisuuden strategiaa olimme käynnistämässä jäsenyritysten liiketoiminnan kehityshankkeita, jotka edistäisivät verkostomaista toimintaa. Emme kuitenkaan halunneet, että verkostosta tulee Teknologiateollisuuden oma sisäinen juttu. Parhaat ideat saadaan yleensä oman alan ulkopuolelta”, Teknologiateollisuuden silloinen toimitusjohtaja Jorma Turunen muisteli.

Paljon on maailma muuttunut viidessä vuodessa, mutta Kasvuryhmän tarkoitus on sama kuin matkan alussa: suomalaisten keskisuurten yritysten kasvun ja uudistumisen kiihdyttäminen. Kasvuryhmän Törkee Lupaus on, että yhteisöön kuuluvat scaleupit ovat luoneet yhteensä 15 miljardia euroa lisää liikevaihtoa vuoteen 2023 mennessä. Siitä lähes 5 miljardia on jo saavutettu vertaissparrauksen voimalla.

Jarkko Veijalainen


”Kasvuryhmässä on upea porukka ja vertaissparrauksen meininki. Meitä on parisataa ihmistä, jotka ovat valmiita auttamaan toisiaan ja koko Suomea menestymään ja kasvamaan.”

– Jarkko Veijalainen, 3 Step IT Group

 

Varman Risto Murto: ”Kasvuryhmä on nyt tärkeämpi kuin koskaan ennen”

Kesäjuhlassa puhunut Varman toimitusjohtaja Risto Murto näkee, että kasvuun rohkeasti panostavat ja kasvun mekanismeja ymmärtävät yritykset ovat avain Suomen nousuun. Sitä kautta kasvurohkeutta vaaliva ja ideoita synnyttävä vertaissparraus nousee yhä tärkeämpään rooliin.

Risto Murto


”Kriisistä nousemiseen on vain yksi ratkaisu, ja se on kasvu. Siksi Kasvuryhmän työ ja vertaisverkoston tuki on tärkeämpää kuin koskaan aiemmin.

– Risto Murto, Varma

 

Kasvuryhmä ja Varma lyöttäytyivät yhteen tukemaan suomalaisyritysten matkaa kohti muuttuvan maailman mielettömiä mahdollisuuksia. Varma on Kasvuryhmän pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneita. Kasvuryhmäläisille Varma tuo turvaa ja vakautta kantamalla vastuunsa vakavaraisena sijoittajana ja edistämällä hyvinvointia työkykyjohtamisen edelläkävijänä. Tutustu Varman strategiaan ja arvoihin.

Aurinkoista ja energisoivaa kesää!