Kultainen Kuokka on Kasvuryhmä-yhteisön tunnustuspalkinto, joka jaetaan ansioituneelle kasvuyrityksen johtajalle Kasvuryhmän arvojen ilmentämisestä sekä ansiokkaan ja kunnianhimoisen kasvun ja uudistumisen toteuttamisesta. Palkinto jaettiin Kasvuryhmän kesäjuhlassa kesäkuussa 2020 kymmenennettä kertaa.

Anssi Asikainen johtaa kannattavaa kasvua. Anssin johdolla satavuotias Kiilto on siirtynyt vakuuttavalle kasvu-uralle. Kansainvälistyminen ja asiakaslähtöisyys muuttuvat työpaikoiksi ja vientituloiksi. Olemme Kasvuryhmässä vaikuttuneita Anssin johtamisesta mutta myös osallistumisesta Kasvuryhmän toimintaan. Anssi jakaa reippaasti johtamiskokemuksiaan ja omaa kasvutarinaansa muille kasvuryhmäläisille”, kertoo palkintoperusteluina viime vuoden palkittu UKKO.fi:n Aleksi Rautavuori.

Anssi Asikainen on luotsannut Kiillon kovaan kasvuun

Anssi Asikainen on tehnyt pitkän uran Kiillossa. Hän aloitti yrityksessä vuonna 1998 myynnin johtamisen parissa ja eteni erinäisten vaiheiden kautta toimitusjohtajaksi vuonna 2015. Hänen luotsaamanaan yritys on siirtynyt voimakkaan kasvun vaiheeseen ja samalla säilyttänyt toiminnan kannattavuuden.

Kiillolla on tehty 100 vuotta työtä, jonka tuloksena syntyy suomalaisia tuotteita ja hyvinvointia. Yritys on rakentanut vahvan ja tunnetun suomalaisen brändin.

”Palkinto oli hieno yllätys, kiitän tästä mahtavasta kunnianosoituksesta. Kasvuryhmän sparrailusta on ollut todella paljon iloa ja hyötyä. Yhteisön kokemukset ovat auttaneet omassa kasvukapteenin roolissani kovasti”, Asikainen summaa tuntojaan tullessaan palkituksi.

Kasvuryhmän arvojen ja menetelmän rohkea sanansaattaja

Asikainen on menestyksekkäästi hyödyntänyt Kasvuryhmän työmenetelmää liiketoiminnan uudistamisessa ja kasvuhankkeiden edistämisessä. Menetelmän keskiössä on Törkee lupaus, joka on kunkin jäsenyrityksen kunnianhimoinen kasvutavoite lähivuosille. Kiillon Törkee lupaus on tuplata liikevaihto vuosien 2017–2021 aikana. 

”Teollisen organisaation laaja sitoutuminen kasvuun on helpommin sanottu kuin tehty. Kasvuryhmän vertaissparraus perustuu luottamukseen ja haluun kutsua oma organisaatio mukaan kasvumatkalle. Anssi on näyttänyt, että Kasvuryhmän keskeiset työkalut, kuten Törkee lupaus, voivat antaa tuntuvaa vauhtia oman liiketoiminnan kehittämisessä.”, Rautavuori kertoo.

Kiillolla on huomattu, miten suuri merkitys ihmisillä ja yrityskulttuurilla on kasvussa ja uudistumisessa. ”Olennainen osa Kiillon kasvutarinaa ovat olleet vahvat panostukset kansainvälistymiseen, kasvukulttuuriin ja henkilöstön kehittämiseen”, Rautavuori toteaa.

Asikainen on ollut Kasvuryhmän jäsen vuodesta 2017 asti. Hän on kasvuryhmäläisenä toteuttanut ja edistänyt Kasvuryhmän yhteisiä arvoja, jotka ovat rohkeus, pyyteettömyys, pilke silmäkulmassa ja kokemus.

 

Aiempien vuosien Kultainen Kuokka -palkinnonsaajat ovat Mika Tanner, Bilot; Thomas Luther, LeaseGreen; Kimmo Loippo, Runtech Systems; Timo Keski-Kasari, Juustoportti; Timo Saalasti, Saalasti; Asko Schrey, Accountor; Hanna Ristola, Premix Group; Jere Räisänen, Elcoline; Aleksi Rautavuori, UKKO.fi.

Tutustu Kasvuryhmäläisiin