Kestävä kasvu mahdollistaa toinen toistaan merkittävämpiä tekoja. Kasvu antaa yritykselle resurssit toteuttaa tarkoitustaan. Ei ole yllätys, että markkinatilannetta merkittävästi muuttavat uudet liiketoimintamallit ovat tyypillisesti kasvavien yritysten aikaansaannoksia. Innovaatioita syntyy, kun yrityksellä on vahva positio sekä halu tehdä asioita nykyistä fiksummin ja suuremmin. Parhailla yrityksillä on myös tarina, jossa ihmiset haluavat olla mukana.

 

Kasvuryhmässä yhteisömme yritykset hakevat merkittävää kasvua. Törkee lupaus eli jokaisen yrityksen antama kasvutavoite tähtää vähintään liikevaihdon tuplaamiseen viidessä vuodessa. Kasvu ei kuitenkaan synny pelkästä kunnianhimoisesta tavoitteesta, vaan kasvun takana on systemaattinen uusien kasvun mahdollisuuksien eli kasvuaihioiden etsiminen ja tarkasti valittujen kasvuhankkeiden onnistunut toteuttaminen.

2021 aikana olemme Kasvuryhmässä tunnistaneet yhteisömme yrityksille sopivia tapoja tunnistaa, työstää ja toteuttaa kasvun lähteitä. Kasvuaihioiden järjestelmällistä etsintää ja työstämistä olemme käsitelleet kesäkuussa julkaistussa oppaassa*. Tässä oppaassa syväsukellamme kasvuhankkeiden maailmaan. Oppaan oivallukset ovat syntyneet syksyn aikana kohtaamisissa, joissa kasvuryhmäläiset ovat jakaneet kokemuksiaan ja haastaneet toisensa pohtimaan, miten varmistetaan valittujen kasvuhankkeiden onnistunut toteutus.

Matka ideasta toteutukseen on raakaa työtä ja suunnitelmallista johtamista. Usein kasvuyrityksellä ei ole pulaa ideoista, vaan haasteena on valita, mihin todella panostetaan ja mitkä ovat kullekin yrityksille ne potentiaalisimmat ideat, sekä kyky toteuttaa kasvuhankkeet suunnitelmien mukaisesti. Tämän takia keskitymme tässä oppaassa levittämään oppeja kasvuhankkeiden käynnistämisen ja toimeenpanon kyvykkyyksistä.

Miten sinä olet tähän mennessä organisoinut ja resursoinut kasvuhankkeesi? Miten olet rahoittanut ne? Miten olet tunnistanut ja hankkinut kasvuun tarvitsemasi kyvykkyydet? Millaisen suunnitelman ja tavoitteet olet laatinut hankkeelle ja millaisella johtamisjärjestelmällä varmistanut niiden toimeenpanon? Entä miten olet luonut yritykseesi jatkuvaa kasvun nälkää ja kulttuuria, joilla varmistat jatkuvasti uudistuvan ja tulevaisuuskestävän yrityksen?

Tämän oppaan avulla kutsumme sinut pohtimaan, miten varmistat yrityksesi seuraavan kasvuloikan onnistuneilla kasvuhankkeilla. Suomi ei tarvitse yhtä uutta Nokiaa, vaan suuren määrän vastuullisesti ja yhteiskunnallisesti vaikuttaen kasvavia yrityksiä, jotka kääntävät Suomen kasvu-uralle toinen toistaan tukien ja inspiroiden.

Lukuiloa toivottaen,
KASVURYHMÄN TIIMI

Lataa opas Kasvuryhmän verkkosivuilta

Tutustu Kasvuryhmän menetelmään

 

* Oppaan nimi: Kasvun lähteet - Oivalluksia kasvun mahdollisuuksien tunnistamisesta

 

 

Lue lisää tarinoita kasvusta:

Markus Aho, Varma: "Omistuksen avaaminen ei tarkoita, että yritystä oltaisiin myymässä pois"

Niklas Nukari, Autolle.com: "Valitse tarkasti, panosta isosti ja testaa nopeasti"

Kasvuryhmä & Tesi: "Kasvuyritykset rakentavat Suomen tulevaisuuden - mutta miten ja miksi kasvaa?"