Törkeetä kasvua ei saavuteta vain viilaamalla ja kehittämällä nykyistä liiketoimintaa. Kasvu on seurausta jostakin isommasta, jatkuvasti uudistuvasta ajattelusta, jossa katse on siirretty tarpeeksi kauas horisonttiin. Yrityksestä, jossa uskalletaan haastaa nykyistä liiketoimintaa, kokeilla uusia liiketoimintamalleja, rikkoa toimialan käytäntöjä ja kurkotella korkealle samalla, kun maailmasta tehdään bisneksen voimin parempaa paikkaa.

Korona-ajan kurittamassa taloudessa kasvuryhmäläiset eivät lannistuneet, vaan jatkoivat toistensa pyyteetöntä auttamista yritysten kasvuvauhdin kiihdyttämiseksi ja Suomen hyvinvoinnin lisäämiseksi. 2020 lopussa 100 Kasvuryhmän yritystä tarkisti oman rohkean ja kunnianhimoisen kasvutavoitteensa, Törkeen lupauksensa, luvaten keskimäärin 20 % vuotuista kasvua seuraavien vuosien aikana. Tämä ylitti jopa Kasvuryhmän nyrkkisäännön liikevaihdon tuplaamisesta viidessä vuodessa! Yhteisönä lupasimme, että vuonna 2025 kasvuryhmäläiset ovat kiihdyttäneet kasvuvauhtiaan ja luoneet yhteensä 25 miljardia euroa lisää liikevaihtoa. Vuonna 2023 tästä on kasassa 15 miljardia.

Keväällä 2021 Kasvuryhmässä siirryttiin tavoitteen asettamisesta keinoihin: mistä Törkeen lupauksen mukainen kasvu syntyy tulevina vuosina? Mitkä ovat kasvun lähteemme? Oivallukset tähän oppaaseen ovat syntyneet, kun kasvuryhmäläiset ovat jakaneet kokemuksiaan ja haastaneet toisiaan pohtimaan, miten uusien kasvumahdollisuuksien etsimiseen ja työstämiseen luotaisiin tarvittavaa systematiikkaa ja miten kasvumahdollisuuksista osattaisiin valita potentiaalisimmat ideat toteutukseen.

Kasvuryhmässä uskomme, että kasvu syntyy järjestelmällisestä kasvuaihioiden etsimisestä. Kasvuaihioita tulee tutkia, arvioida ja testata niiden potentiaalin selvittämiseksi. Vain kaikista lupaavimmat aihiot valitaan toteutettaviksi kasvuhankkeiksi, joilla seuraavasta kasvuloikasta tehdään totta. Mistä ja miten sinä olet tähän saakka etsinyt kasvumahdollisuuksia yrityksellesi? Entä miten olet työstänyt ideoita arvioidaksesi niiden todellista potentiaalia? 

Tämän oppaan myötä kutsumme sinut pohtimaan, miten voisit luoda yrityksestäsi jatkuvasti uudistuvan systemaattista kasvuaihiotyötä tekemällä.

 

Lukuiloa toivottaen, 

KASVURYHMÄN TIIMI 

 

Lataa Kasvun lähteet -opas

Tutustu Kasvuryhmän menetelmään

 

Lue lisää tarinoita kasvun mahdollisuuksien tunnistamisesta:

Robin Lindahl, Taaleri: "Keskittymällä skaalautuvaa kasvua!"

Kari Kangas, Tana Oy: "Matka yrittäjästä omistajaksi"

Sami Hällfors, Framery: "Omistautuneet jälleenmyyjät kansainvälisen kasvun rakentajina"