Datalla johtaminen

Mitä rohkea tulevaisuustiedon ja datan hyödyntäminen vaatii kasvun johtamiselta?

Valjastetaan data auttamaan meitä löytämään ratkaisuja vakavampien ongelmien ratkaisemiseen.

 

 

Kaikki meistä ymmärtävät, että tekoälyn myötä käsissämme on merkittävä muutos. Muutoksen nopeudesta voidaan olla montaa mieltä, mutta liike on varmaa. Nyt tärkeää on käydä monipuolista keskustelua ja rakentaa näkemys toimenpiteisiin.

Hyvin usein yrityksissä tiedetään jo suuntaa antavasti, mitä asiakkaat haluavat - nyt ja tulevaisuudessa - ja mitä markkinoilla on tapahtumassa. Mutta erinäisistä syistä johtuen tietoa ei aina oteta vakavasti ja se ei silloin johda aktiivisesti toimenpiteisiin. Toimenpiteet syntyvät luontaisesti tilanneanalyysin ja yhteisesti rakennetun vakaumuksen pohjalta.

Data on tekoälyn hyödyntämiselle kaikki kaikessa
Tekoälyn hyödyntämisen mahdollisuudet perustuvat käytettävissä olevaan dataan ja siihen, missä kunnossa data on ja miten helposti sitä on saatavilla. Usein suurin osa ajasta menee datan siistimiseen ja esikäsittelyyn, ennen varsinaista tekoälyn hyödyntämistä.

Kuka olisi voinut kuvitella vielä vähän aikaa sitten, että
Google haastetaan ja haastajana ei ollut uusi, parempi
hakukone, vaan ihan uudenlainen teknologia

Tämä on se, mihin jokaisen pitäisi varautua käynnissä olevassa muutoksessa: se, mikä oman liiketoiminnan todennäköisesti haastaa, ei ole vähän parempi ja paranneltu tuote, vaan tuote tai palvelu, joka korvaa kokonaan nykymallisen tekemisen. Siksi tekoäly ja sen luomia uusia mahdollisuuksia on tärkeä tutkia hyvin avoimin mielin.

Miika Soininen
Ponsse

Älä yritä tehdä liian täydellistä liian aikaisin,
todellinen päämäärä on oppiminen

Yritä löytää muutama asia, missä voidaan hyödyntää dataa ja tekoälyä. Sellaisia, jotka on helppo tehdä. Laita kaikki muut asiat oppimisbudjettiin. Sen jälkeen valitse yksi asia, josta asiakkaille on oikeasti hyötyä. Pelkkä oppiminen saattaa olla arvokkain asia, mitä voi tehdä tässä alkuvaiheessa.

Pontus Sirén
Innosight
 

Lataa opas

Mitä rohkea tulevaisuustiedon ja datan hyödyntäminen vaatii kasvun johtamiselta?

 

Tätä pohdimme Kasvuryhmän Kasvupäivässä 30.5.2023, kun reilu 200 kasvujohtajaa vaihtoi kokemuksiaan rohkeasta tulevaisuustiedon ja datan hyödyntämisestä kestävän kasvun mahdollistamiseksi. Kokosimme tapaamisessa eniten keskustelua herättäneet ajatukset ja oivallukset yksiin kansiin, inspiraatioksesi kasvumatkallesi.