Markkinavalinta

 

Koko maailma on auki, miten valitset oikean markkinan?

Valitse ensimmäiseksi markkinaksi Suomen ulkopuolelle sellainen, jossa on varaa mokata, koska on todennäköistä, että se menee pieleen. 

Kasvu ei tule kopioimalla aiempia menestyskonsepteja.
Se, mikä toimii Ruotsissa, ei ehkä kuitenkaan toimi Tanskassa. Jokainen markkina ja matka markkinalle on erilainen. Valmistaudu siihen, että “helppo” pohjoismainen markkina voi olla ihan yhtä haastava kuin eksoottisempikin markkina Aasiassa tai Atlantin toisella puolen.

Miten valitsemme juuri meille potentiaalisimman markkinan?

 

Ajankohtaisia kokemuksia markkinavalintaan

 

  • Kasva lännessä ja Lattareissa. USA:n arvo markkina-alueena on kasvussa. EU:ta ei kannata ajatella yhtenä markkina-alueena, vaan arvioida maiden arvoa erikseen. Höystä portfoliota esim. kehittyvillä Latinalaisen Amerikan mailla.
  • Venäjän rautaesirippu on aito skenaario, mutta entä Kiina? Otetaan oppia Venäjästä geopoliittisten riskien arvioinnissa. Onko Kiinaan liittyen samankaltaisia varoitusmerkkejä ilmassa? Kasvustrategiassa pitää miettiä, mitkä maat ovat 10 vuoden säteellä hyviä paikkoja olla.
  • Suomi on hyvä maa pitää pääkonttoria. Suomi on läpinäkyvä demokratia ja meillä on hyvä maine, jota Nato turvaa hieman. Ota kotimarkkinaksi ne maat, jotka tulevat taantumasta nopeasti ulos.
  • Lokaatio, Lokaatio, Lokaatio. Lokaation miettiminen on keskeinen asia. Kannattaa miettiä syvemmin kuin lentoyhteyksien mukaan. Hyvä malli on katsoa, missä raha ja isot toimijat ovat.

Miten arvioitte uusia markkinoita ja mahdollisuuksia, ja missä ne teille ovat?

Meille mahdollisuuksia on siellä, missä on veteen liittyviä ongelmia, ja ne ovat kasvavia. Niitä on maasta riippumatta yleensä siellä, missä on paljon ihmisiä. Liiketoimintamahdollisuuksia syntyy sekä kehittyneille markkinoille että kehittyville markkinoille.

Riku Granberg
Dewaco

Miten arvioitte uusia markkinoita ja mahdollisuuksia, ja missä ne teille ovat?

Uudella markkinalla pyritään ymmärtämään ensin, mikä on teollisten investointien määrä. Jos se on suuri, se on meille kiinnostava. Samalla arvioidaan kilpailutilanne. Marine-liiketoiminnassa resursseja on keskitetty enemmän länsimaihin, osin myös Kaukoitään, erityisesti Etelä-Koreaan ja Japaniin. Olemme päässeet korvaamaan Venäjän ja Kiinan markkinaa aika hyvin esimerkiksi USA:n markkinalla.

Jukka Rantala
Cadmatic

Miten arvioitte uusia markkinoita ja mahdollisuuksia, ja missä ne teille ovat?

Teemme asiakastutkimusta ja loppukäyttäjähaastatteluja. Myös Amazon on meille markkinan validointikanava. Potentiaalisimmat markkinat meille näyttäisi olevan UK:ssa ja Saksassa. UK:ssa ei ole muita valmistajia ja Saksassa on logistiikkakeskus.

Emilia Nordström
Delipap

Miten arvioitte uusia markkinoita ja mahdollisuuksia, ja missä ne teille ovat?

Ilmastonmuutoksen mukanaan tuomat energiansäästövaatimukset tuovat meille markkinamahdollisuuksia. Lämmönsiirtimien tarve kasvaa koko ajan.

Mauri Kontu
Vahterus

Kokemuksia Ruotsin markkinan erityispiirteistä

Kokemuksia Saksan markkinan erityispiirteistä

Kokemuksia USAn markkinan erityispiirteistä

Kokemuksia Afrikan markkinan erityispiirteistä

 

Afrikka on uusi Aasia

Lippusi Afrikkaan ovat ihmiset. "It's all about people." Edtech, Healthtec, infrastruktuuri ja tuotantoteollisuus ovat nousevia trendejä. 

 

Pierre Jallow

Remode

 

 

 

Amazon on hyvä paikka kansainvälisten markkinoiden validoimiseen ja testaamiseen

 

Delipap on valinnut yhdeksi myyntikanavakseen Amazon-verkkokaupan, jossa yrityksellä on käytössä pan-European malli. Amazon on hyvä paikka myös markkinan validoimiseen. Aivan kivuttomasti Amazon-matka ei ole sujunut, mutta mukaan on tarttunut arvokasta oppia, jota hyödynnetään myös muissa kanavissa ja kansainvälisen kasvun rakentamisessa.

Lue lisää...

 

 

 

 

 

 

088

 

Aitoja kokemuksia kulissien takaa

Syyskuussa Kasvuryhmän ensimmäisessä Kasvupäivässä keskustelemassa Sanna Karhu, Delipap, Mikko Hämäläinen, ISKU ja Marianne Vikkula, Wolt. Paneelikeskustelussa sukellettiin kansainvälistymisen polttaviin kysymyksiin: Kansainvälistyvän yrityksen tärkeimmät kotiläksyt? Pitääkö mennä ensin Ruotsiin, kun koko maailma on avoin?