Kultainen Kuokka on Kasvuryhmän yhteisön tunnustuspalkinto, joka jaetaan ansioituneelle kasvun johtajalle sekä ansiokkaan ja kunnianhimoisen kasvun toteuttamisesta että Kasvuryhmän arvojen ilmentämisestä.

YHDESSÄ TEKEMINEN ON PERUSKIVI

Mauri Kontu on sitoutunut ja pitkäaikainen kasvuryhmäläinen. Jäsenvuosia hänellä on takanaan jo kahdeksan. Yrittäjän titteliä hän on kantanut kunnioitettavat 30 vuotta. Mallin ahkeraan työntekoon ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen Mauri sai jo vanhemmiltaan, kasvaessaan yrittäjyyteen maatilan poikana Vahteruksen kylässä. Ahkeruus ja rohkeus on saanut vuosien varrella myös erilaisia tunnustuksia, kun Turun Kauppakorkeakoulun johtamiskoulutusyksikkö valitsi Mauri Konnun vuoden johtajaksi vuonna 2012, ja Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö myönsi hänelle Teollisuusneuvoksen arvonimen joulukuussa 2021 pitkäjänteisestä työstä Suomen teollisuudessa.

Mauri Kontu uskoo, että kansainvälisesti menestyvien yritysten takana on aina paikallista aktiivisuutta ja osaamista. Työnantajana Mauri haluaa pitää hyvää huolta työntekijöistään. Vahterus ei olisi mitään ilman henkilökuntaansa. Osa työntekijöistä on työskennellyt Vahteruksella vuodesta 1990 lähtien. Myös Maurin vaimon, Sinikan, rooli on ollut tärkeä asioiden järjestyksessä pitämisessä. Vahteruksessa ei ole yrittäjää, vaan yrittäjäpariskunta. Yhdessä tekeminen on peruskivi, joka huokuu yrityksestä. Kun työllä on tarkoitus, se tuntuu ihan elämäntavalta.

“Tämä on kunnia minulle ja Vahterukselle ja tuplaonnen päivä, koska saimme tänään myös kuudennen lapsenlapsemme. Menestyksekkään liiketoiminnan rakentamisessa tarvitaan sitkeyttä, taitoa, oikeat ihmiset ja asiakkaat sekä vähintään hitunen onnea. Yhdessä eteenpäin”, kommentoi Mauri Kontu.

 

VAHTERUKSEN TOIMINNASSA KESKEISTÄ ON INTO UUDISTUA

Vahterus on vuonna 1990 perustettu perheyritys, joka kehittää ja valmistaa raskaan teollisuuden lämmönsiirtimiä.  Mauri Konnun kotitilan navetasta ponnistanut kolmen hengen start-up yritys on vuosien varrella noussut kansainväliseksi markkinajohtajaksi. Vahterus työllistää nykyään yli 350 henkilöä Suomessa sekä kansainvälisesti. Yritys on kasvanut voimakkaasti. Ensimmäisenä vuonna liikevaihto oli 0,2 M€, kun vuoden 2021 liikevaihto kohosi jo 54,2 M€. Menestys pohjautuu pitkäjänteiseen työhön, erinomaiseen asiakaskokemukseen ja itse kehitettyyn, innovatiiviseen tuotteeseen - hitsattuun levylämmönsiirtimeen, joita on toimitettu yli 60 000 kappaletta ympäri maailmaa. 

Varmistaakseen paikkansa alansa kärjessä, Vahterus on panostanut tutkimus- ja tuotekehitystyöhön. Yritys tekee aktiivisesti yhteistyötä niin asiakkaiden kuin yliopistojen kanssa. Into uudistua on keskeitä yrityksen toiminnassa. Vahterukselle on myönnetty useita kotimaisia ja kansainvälisiä palkintoja mm. innovatiivisesta suunnittelusta sekä ympäristöystävällisestä tuotteesta. Vuonna 2010 Vahterukselle myönnettiin Suomen yrittäjien Yrittäjäpalkinto, ja vuonna 2015 tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi yritykselle kansainvälistymispalkinnon.

Lämmönsiirtimiä käytetään käyttökohteissa energian kierrätykseen ja talteenottoon sekä pyrkimyksiin hiilineutraalisuuteen. Viime vuosina Vahteruksella on satsattu tuotannon automatisointiin ja digitaalisten palveluiden kehittämiseen. Yritys on ollut myös tukemassa kotiseutunsa sekä koko alan elinvoimaisuutta. Vahteruksen tavoitteena on ollut alusta asti rakentaa entistä parempaa ja turvallisempaa maailmaa tuleville sukupolville.

 

Kultaisen Kuokan valinnassa huomioidaan

  • Kasvuryhmän tarkoitusta tukeva toiminta - Kasvuryhmän tarkoitus on kiihdyttää suomalaisten yritysten kasvua, uudistumista ja kansainvälistymistä: kasvuvauhti, liikevaihdon koko, kansainvälisen liikevaihdon osuus ja yhteisöllisyys kasvun kiihdyttämisessä.
  • Kasvuryhmän arvojen ilmentyminen: Rohkeus, Pyyteettömyys, Pilke silmäkulmassa ja Kokemus.

 

Aiempien vuosien Kultainen Kuokka -palkinnonsaajat

TORE TEIR Greenstep - ANSSI ASIKAINEN Kiilto - ALEKSI RAUTAVUORI UKKO.fi - JERE RÄISÄNEN Elcoline - HANNA RISTOLA Premix - TIMO KESKI-KASARI Juustoportti - ASKO SCHREY Accountor - KIMMO LOIPPO Runtech Systems - THOMAS LUTHER QuantService - TIMO SAALASTI Saalasti & MIKA TANNER Bilot

Tutustu kaikkiin Kasvuryhmäläisiin

Lue lisää:

Kultainen Kuokka 2021 -tunnuspalkinto Greenstepin Tore Teirille

Kultainen Kuokka 2020 -tunnuspalkinto Kiillon Anssi Asikaiselle