image column 1 widget_1599590663483
image column 1 widget_1599655355560

Uudistumiskykyinen yritys on tulevaisuuskestävä

Yrityksen tulevaisuuskestävyys riippuu sen kyvystä ja rohkeudesta uudistua.
Samat uudistumisen mekanismit, jotka siivittävät yrityksen kasvuun, vievät meidät voittajina tämän tiukan tilanteen yli.

 

Hashtag-Musta

Hashtag-Valkoinen-2

Hashtag-Musta

 

Tervetuloa mukaan, nyt on yhdessä tekemisen aika!

Yritysten uudistumiskyky on tämän hetken poikkeustilanteessa saanut uuden merkityksen. Selviytyminen voittajana vaatii osaamista ja rohkeutta rakentaa polkuja tulevaisuuden kestävään kasvuun.

Future Back Online -tapahtumassa kasvuryhmäläiset laittavat itsensä likoon jakamalla aitoja kokemuksia ja oivalluksia uudistuvan yrityksen arjesta, johtajalta johtajalle.

Kasvuryhmä kutsuu kaikki keskisuurten yritysten johtajat mukaan uudelleenajattelemaan tulevaisuutta ja sen mahdollisuuksia oman yrityksen ja koko Suomen hyväksi.

Tule mukaan, laitetaan yhdessä alulle jotain suurta!

Uudistuminen ei ole enää mahdollisuus, se on pakko.

- Nando Malmelin, VTT

 

 

Kokemuksia jakamassa:

Oivallus syntyy, kun epäselvänä häilyvä pohdinto jäsentyy ja kirkastuu selkeäksi ajatukseksi. Vaatimattomimmillaan oivallus ilahduttaa ja parhaimmillaan se mullistaa kokonaisia ajatusmalleja.

Kasvuryhmän henkeen kuuluu, että natsat jätetään tapaamisten ulkopuolelle, kukaan ei oleta tietävänsä, mitä muiden pitäisi tehdä onnistuakseen. Valmiita ratkaisuja on turha siis odottaa tai tarjota. Sen sijaan ammennamme ja sovellamme näkemyksiä, kokemuksia ja oppeja muilta. Siihen koko idea vertaissparrauksesta perustuu. Monelle muiden Kasvukapteenien pohdinnat avaavat silmiä ja tuovat uusia näkökulmia.

Kokemuksia jakamassa mm. Risto, Nando, Samu, Hanna ja Mika. Seuraa tätä tapahtumasivua - kokoamme yhteen vaikuttavaa kokemuskaartia, joka siivittää keskustelumme keskisuurten yritysten uudistumiskyvystä uudelle tasolle!

Risto-Siilasmaa-futureback

Risto Siilasmaa

F-Secure

"Uudistumista voi ajatella portfoliona, jossa on lukuisia hankkeita aina nykytuotteiden rohkeasta kehittämisestä, uusille tuotealueille tunkeutumisesta, strategisiin yritysostoihin tai alliansseihin. Osa mahdollisuuksista voi olla defensiivisiä, osa agressiivisia. Useita voi valmistella samanaikaisesti ja osa voi olla odottamassa tiettyjä ulkoisia olosuhteita."

Nando-Malmelin-futureback

Nando Malmelin

VTT

”Nopeasti muuttuvissa olosuhteissa tarvitsemme uusia johtamisen työvälineitä ja työskentelyn käytäntöjä, jotka mahdollistavat organisaatioiden radikaalin uudistumisen. Se tarkoittaa sellaisia tapoja ajatella, keskustella ja toimia, jotka johtavat kyseenalaistavan, uteliaan ja rohkean työyhteisön kehittymiseen.”

samu-hallfors

Samu Hällfors

Framery

”Kun luomme kulttuurin, jossa epäonnistumista ei tarvitse pelätä, ihmiset kehittävät rohkeasti innovaatioita liiketoimintaan, tuotteisiin ja myyntiin.”

hanna-ristola-kasvuryhma-kaski18-2

Hanna Ristola

Premix

”Jotta rohkenee hypätä epämukavuusalueelle ja lähteä mukaan aivan uusiin mahdollisuuksiin, täytyy yrityksellä olla halua altistaa itseään myönteisille sattumille.”

mika-sutinen-3

Mika Sutinen

Vaaka Partners

”Uudistuminen elää uteliaisuudesta. Pysyvästi muutosvoimaiset organisaatiot kykenevät pitämään jenginsä kollektiivisesti uteliaana kaikkina aikoina, ja se vaatii meiltä kykyä johtaa uteliaisuutta ruokkien”.

ikoni-timantti-matala-2

Kokemuskaarti kasvaa kaiken aikaa

Seuraa tapahtumasivua - kokoamme yhteen vaikuttavaa kokemuskaartia, joka siivittää keskustelumme keskisuurten yritysten uudistumiskyvystä uudelle tasolle!

Ilmoittaudu mukaan:

Ilmoittaudu tapahtumaan hyvissä ajoin, pääset vaikuttamaan tapahtuman sisältöön ja saat kasvuryhmäläisten oivalluksia sekä terveisiä uudistumiskyvystä sähköpostiisi. Ilmoittautuneet saavat henkilökohtaisen osallistumislinkin sähköpostitse ja mahdolliset yhteiset livestream-tapahtumapaikat vahvistamme lähempänä tapahtumaa. 

Uusi normaali tuo mahdollisuuden rakentaa vieläkin parempaa huomista.
- Peter Fredman, Fredman Group

Tapahtuman ohjelma

Tänä vuonna Kasvuryhmän Future Back -tapahtuma tuotetaan osallistujille studiosta käsin. Tapahtuman keskiössä on yhteinen kokemusten jakaminen - jokaisella osallistujalla on tärkeä rooli käydä avointa keskustelua tapahtuman aikana, jotta yhdessä oivallamme uutta!

Tapahtuman kulku noudattelee Kasvuryhmässä hyväksi havaittua kokemustenvaihto -konseptia:
ajatuksia herättelevä alustus - vertaissparraus ryhmissä - oivallusten jakaminen.

Ajatuksia herättelevä alustus

12.30
Etkot
Tapahtumasivu avataan, etkot alkaa.
13.00
Tapahtuma alkaa
Tervetuloa Kasvuryhmän Future Back Online -tapahtumaan! Kasvukapteenien näkemykset keskisuurten yritysten uudistumiskyvystä (ennakkokyselyn tulokset).
Keynote-keskustelu
Miksi uudistumiskyky on välttämätöntä? Mitä haasteita ja mahdollisuuksia liittyy suomalaisten yritysten uudistumiskykyyn?
Q&A
Kasvuryhmäläisten kokemuksia yrityksen uudistumisesta ja uudistumiskyvystä. Kaikilla osallistujilla on mahdollisuus kysyä ja osallistua keskusteluun.

Vertaissparraus pienryhmissä

14.00
Vertaissparraus pienryhmissä
Tapahtumaosallistujat jaetaan noin neljän hengen vertaissparrausryhmiin. Kokemusten ja näkemysten vaihtoa osallistujien etukäteen valitsemastaan aiheesta: 1) Kasvun ajattelutapa ja uudistumisen kulttuuri, 2) Tulevaisuuden lukutaito ja ennakointi, ja 3) Molempikätinen johtajuus - miten ratkoa nykypäivän haasteita ja samalla luoda polkuja tulevaan.
14.45
Tauko
Siirtyminen pienryhmistä takaisin studiolähetykseen. Tauko.

Oivallusten jakaminen

15.00
Oivallusten jakaminen
Kasvuryhmäläiset jakavat oivalluksia uudistumiskyky-keskusteluista. Kaikilla osallistujilla on mahdollisuus kysyä ja osallistua keskusteluun.
Seuraava konkreettinen askel
Mitä sinä yrityksenne Kasvukapteenina lupaat henkilökohtaisesti tehdä Future Back -tapahtuman oivallusten siivittämän? Konkreettinen askel alkaa aina sanoin: Minä aion...
Mukaan Kasvuryhmään?
Mitä jos 200 jäsenen sijasta Kasvuryhmässä olisi 2000 jäsentä? Mitä saisimme aikaan kymmenkertaisella kokemuksella? Future Back Online -tapahtuma antaa siitä toivottavasti makupalan!
15.45
Tapahtuma päättyy
Tapahtuman virallinen osuus päättyy.

Uudistumiskyky on tie tulevaisuuden menestykseen

Rohkeasti uudistuvat ja toisiaan siinä tukevat kasvuyritykset vievät Suomen tästä yli voittajana.
Tutustu kasvuryhmäläisten kokemuksiin uudistumiskykyyn liittyen:

samu-hallfors

 

Kasvun ajattelutapa ja uudistumisen kulttuuri

Lukemattomat Kasvuryhmän jäsenyritykset ovat huomanneet, että kasvu tyssää, jos se jää pelkästään kulmahuoneen asiaksi. Kasvu vaatii uudistumista, ja uudistumiskyky on pohjimmiltaan ihmisten ominaisuus.

Siksi Framery toteuttaa kasvustrategiaansa tiiviisti yhteistyössä koko henkilöstön kanssa. Frameryn toimitusjohtaja Samu Hällfors muistuttaa, että työntekijät tuntevat oman kenttänsä parhaiten, ja parhaat ideat kasvuaihioiksi tulevat henkilöstöltä. Henkilöstön osallistaminen vaatii kuitenkin systemaattista työtä yhteisen kulttuurin eteen.

Samun kokemuksia tulossa lisää tälle sivulle lähipäivinä.

Tulevaisuuden lukutaito ja ennakointi

Kiilto ei tyydy vain säilyttämään nykyasemaansa, vaan se haluaa uudistaa ja disruptoida toimialaansa pitkälle tulevaisuuteen. Toimitusjohtaja Anssi Asikainen on huomannut, että kun tavoitteet asetetaan korkealle, silloin tulee tehtyä myös tarpeeksi suuren kaliiperin uudistuksia ja ennakoitua riittävän pitkälle. Kiillolla nähdään, että tulevaisuuden mahdollisuuksien pitää linkittyä nykyiseen osaamiseemme.

”Olemme tulevaisuustyön pohjalta nimenneet kasvun lähteiksi sektoreita, jotka tuovat ison osan kasvustamme tulevaisuudessa. Hankkeet valitsemme siten, että pääsemme hyödyntämään omaa parasta osaamistamme ja huomioimme alamme kehityssuunnat, kuten as a service -konseptien ja vihreän teknologian nousun.” - Anssi Asikainen, Kiilto

Lue Anssin kokemuksista

logo-kiilto-neliö

 

hanna-ristola-kaski18

 

Molempikätinen johtajuus – katse tulevassa

Yrityksissä etsitään jatkuvasti tasapainoa siihen, miten paljon paukkuja pannaan nykyhetken ratkomiseen ja miten paljon tulevaisuuden menestyksen rakentamiseen. Molempikätisen johtajuuden taidot auttavat yritystä uudistumaan tavalla, jolla voi rakentaa siltoja nykyisyydestä tulevaan menestykseen. Premixillä rohkeus uudistua on avannut liiketoimintamahdollisuuksia, jotka kantavat pitkälle tulevaan.

"Meillä on strategiaankin kirjattu, että haluamme altistua myönteisille sattumille. Tämä ajattelutapa auttaa tarttumaan rohkeasti tulevaisuuden mahdollisuuksiin.” – Hanna Ristola, Premix

Lue Hannan kokemuksista

 

Q&A

 


Kasvuryhmän yhteistyökumppanit

Kasvuryhmä järjestää Future Back -tapahtuman yhteistyössä VTT:n ja Teknologiateollisuuden kanssa. 

Kasvua ja uudistumista on vauhdittamassa myös Kasvuryhmän loistavat yhteistyökumppanit Nordea, Varma, EY ja Tesi

 

logo-VTT-2

logo-TT

 

Logo-Nordea-musta-RGB

 

Logo-Varma

 

Tesi-logo-4

 

logo-ey

 

 

Ota yhteyttä: 

Mahdollisissa kysymyksissä Future Back -tapahtumaan liittyen, ole yhteydessä Kasvuryhmän tiimiin:
mikaela.wikstrom@kasvuryhma.fi, 050 5258907 tai elina.jaakkola@kasvuryhma.fi, 040 5705051