Kasvuryhmän kohtaamiset 

Yhdessä rakennamme itseämme suurempia menestystarinoita!

Kasvuryhmän kohtaamiset perustuvat tavoitteelliseen vertaissparraukseen. Keskustelun keskiössä ovat yrityksen kasvuun liittyvät haasteet ja mahdollisuudet, joista avoimesti vaihdamme kokemuksia. Kohtaamiset noudattavat lähes aina hyväksi havaittua kaavaa: alustus (kokemus, haaste, mahdollisuus) - vertaissparraus pienryhmissä - tärkeimpien oivallusten jakaminen yhteisesti. Kohtaamiset tuottavat uusia näkemyksiä ja yllättäviä uusia ideoita, sekä yhteistyötä jäsenten kesken ja valtavaa positiivista tunnetta siitä, että oma kokemus on toisten käytettävissä. 

Kasvupäivät

Kesäpäivä 066 Print

Kesäpäivä 042 Print

 

Kasvupäivät ovat koko Kasvuryhmän yhteisön kohtaamisia, joissa  kokemukset ja yhteisön energia kiteytyvät kasvun tueksi. Törkeesti luvattua? Kyllä!


Kasvupäivät ovat näkemyksellisiä kohtaamisia, joissa saat uusia, yllättäviä ideoita ja verkostoidut. Yhdessä Kasvuryhmän jäsenistön kesken vaihdamme kasvukokemuksia koko Suomen hyvinvoinnin hyväksi. Kovaa kasvukonkretiaa ja aitoja kokemuksia kulissien takaa!

 

Kaikki kasvusta, uudistumisesta ja kansainvälistymisestä kiinnostuneet voivat seurata Kasvupäivien paneelikeskustelua live-striimissä. Ilmoittaudu radikaalin uudistumisen ja innovaatioiden Kasvupäivään täällä

 

Syksyn 2022 Kasvupäivien teemat:

28.9. Kansainvälistyminen
29.11. Radikaali uudistuminen ja innovaatiot
17.1. Kulttuurin rakentaminen

 

Ilmoittautuminen jäsenille työtilassa

 

Kansainvälistyminen

 

Kasvupäivässä 28.9.2022 aiheena oli kansainvälistyminen. Paneelikeskustelussa vaihdettiin kokemuksia kansainvälistymisen syistä, markkinavalinnasta ja markkinoille menosta. Pienryhmäkeskusteluissa kokemuksia vaihdettiin seuraavista näkökulmista: 

 

  • Kv-kasvun rahoittaminen: Miten rahoittaa kansainvälistä kasvua velalla?
  • Kv-kasvun rahoittaminen: Vieras pääoma kansainvälistymisen rahoittamisessa - uhka vai mahdollisuus?
  • Kansainvälinen yrityskauppa: Miten onnistun?
  • Markkinat ja maat: Koko maailma on auki, miten valita oikea markkina?
  • Radical growth opportunities in Africa: Let’s bust some myths and open new doors for business opportunities in Africa.
  • Go-to-market: Kuinka valita oikea liiketoimintamalli valitulla markkinalla?
  • Brändi: Kuinka rakennetaan brändiä uudella markkinalla?
  • Osaaminen ja kyvykkyys: Miten ja mistä rekrytoin parhaat talentit kv-markkinalle?
  • Osaaminen ja kyvykkyys: Miltä näyttää globaalin yrityksen johtamismalli?
  • Moka on lahja: Mitä voidaan oppia tehdyistä virheistä?

 

Tutustu yhteenvetoon:

Kasvuryhmäläisten kokemuksia ja oivalluksia kansainvälistymisestä

 

 

 

 

 

kasvuryhma_kasvupaiva_280922_15s_vertical-thumb

 

 

 

 

KASVUPÄIVÄ 28.9. PANEELIKESKUSTELU KANSAINVÄLISTYMISESTÄ 

 

Paneelissa kokemuksiaan kansainvälistymisestä jakoivat Marianne Vikkula, Wolt, Sanna Karhu, Delipap ja Mikko Hämäläinen, ISKU.

Kuva212

Marianne Vikkula

Wolt


Oppeja onnistuneesta markkinan käynnistämisestä:

"Uuden markkinan käynnistämisessä käytän leijonan osan ajastani maajohtajan ja paikallisen ydintiimin rekrytointiin. Olemme tunnistaneet tietyntyyppisen profiilin, jolla onnistuu. Teemme rekrytointia paljon itse muun muassa LinkedInin kautta."

Kuva321

Sanna Karhu

Delipap


Oppeja kumppanivalinnasta:

"Meille on tärkeää, että kumppanin arvopohja sopii meidän arvopohjaan. Kumppani pitää myös tavallaan saada rakastumaan, jotta heillä on intohimo viedä juuri meidän tuotetta eteenpäin. Jos valitsee liian ison kumppanin, valikoimaan häviää. Liian pienellä taas koko ketjun ennustettavuus on huono. Meille myös markkinoinnin osaaminen on oleellista, että saadaan tuote oikealla tavalla esiin ja oikealle kohderyhmälle. "

1kuva-1

Mikko Hämäläinen

ISKU


Oppeja markkinan skaalaamisesta:

"Rakennamme uutta verkkokauppatoimintamallia Eurooppaan. Meidän asiakaskokemuksen viimeistelee jakelukumppanit. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että löydämme oikeat kumppanit ja ihmiset toimitusprosessin eri vaiheisiin. Tämä on asia, mihin olemme käyttäneet ja tulemme käyttämään tosi paljon aikaa."

 

Lue lisää