Oppaat ja työkirjat


Oivallus syntyy, kun epäselvänä häilyvä pohdinto jäsentyy ja kirkastuu selkeäksi ajatukseksi. Vaatimattomimmillaan oivallus ilahduttaa (“näinhän se on”), ja parhaimmillaan se mullistaa kokonaisia ajatusmalleja (“miten en ole aiemmin tajunnut tätä?”).

Kasvuryhmän henkeen kuuluu, että natsat jätetään tapaamisten ulkopuolelle ja jokaista paikalla olijaa arvostetaan tasa-arvoisena yrittäjänä ja johtajana. Kukaan ei oleta tietävänsä, mitä muiden pitäisi tehdä onnistuakseen. Valmiita ratkaisuja on turha siis odottaa tai tarjota.

Sen sijaan näkemyksiä, kokemuksia ja oppeja muilta voi ammentaa ja soveltaa. Siihen koko idea sparrailusta perustuu. Monelle kollegoiden pohdinnat avaavat silmiä ja tuovat uusia näkökulmia.


Kasvuryhmäläisten kohtaamisissa syntyneitä oivalluksia on kasattu kansiin teemoittain. Lataa oppaita ja lähde tutustumaan yhteisössä jaettuihin kokemuksiin!

keltainen kasvuopas

 

Oivalluksia kasvusta ja kasvun johtamisesta

Oivalluksia johtajalta johtajalle mm. muutoksesta ja kasvun edellytyksistä.

punainen kasvuopas

 

Viisauksia scaleup-kasvusta

Mistä ja miten kasvua voi hakea?
Miltä näyttää kasvuyritysten meininki?

Kiertotalous-työkirja-2

 

Future Back 2019 -tapahtuma
Kasvua kiertotaloudesta -työkirja

Nyt jos koskaan muutoksen tunnistamiseen, haluttujen tulevaisuuskuvien työstämiseen ja organisaation uudistamiseen vaaditaan todellista rohkeutta. Kasvua kiertotaloudesta -työkirja tarjoaa tuoreita näkökulmia kiertotalouden luomiin kasvumahdollisuuksiin. Työkirjan tehtävien avulla haastamme sinua pohtimaan, mikä on yrityksenne seuraava askel kohti kestävää kasvua.

"Oivalluksia voi joskus syntyä pohtimalla asioita itsekseen. Niitä on mahdollista synnyttää myös tekemisen kautta. Mutta se on fakta, että elämäsi ja urasi tärkeimmät oivallukset syntyvät keskusteluista muiden fiksujen kanssa."

- Kasvuryhmä