Kasvuryhmä syntyi vuonna 2015 uskosta, että jos edes pieni joukko yli 10M€ vaihtavista yrityksistä pääsee voimakkaalle kasvu-uralle, olisi vaikutus Suomen talouteen valtava. Kasvu luo työtä ja työpaikkoja, ja sitä kautta lisää hyvinvointia Suomeen. 

Tänä päivänä Kasvuryhmä on yli 200 Kasvukapteenin yhteisö, jonka jäsenet auttavat toisiaan kasvamaan nopeammin. Nämä keskisuurten, 10-1000M€ vaihtavien, yritysten toimitusjohtajat,  hallituksen  puheenjohtajat  ja  omistajat  paiskivat  hartiavoimin hommia, jotta suomalaisiin yrityksiin syntyy kestävää ja ratkaisukeskeistä kasvua, joka vaikuttaa niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Heillä on kunnianhimoa kasvattaa ja uudistaa omaa liiketoimintaa niin, että koko Suomi hyötyy!

Oivallukset Kasvutahto -oppaaseen ovat syntyneet vuoden 2020 syksyllä, jolloin kasvuryhmäläiset haastoivat toisiaan poikkeuksellisen koronavuoden tiimellyksessä pohtimaan, miten suomalaisiin yritykseen rakennetaan jatkuvaa uudistumiskykyä ja tulevaisuuskestävyyttä. Tähän pohdintaan työkaluina toimivat Kasvuryhmän menetelmän, yhteisen kasvun kielen, johtotähdet: yrityksen tarkoitus ja Törkee lupaus. 2020 lopussa 100 Kasvuryhmän yritystä tarkisti oman Törkeen lupauksensa, luvaten keskimäärin 20 % vuotuista kasvua seuraavien vuosien aikana. Tämä ylitti jopa Kasvuryhmän kunnianhimon nyrkkisäännön mukaisen liikevaihdon tuplaamisen viidessä vuodessa! 

Teimme myös yhteisönä entistä törkeemmän lupauksen: Vuonna 2025 kasvuryhmäläiset ovat kiihdyttäneet kasvuvauhtiaan ja luoneet yhteensä 25 miljardia euroa lisää liikevaihtoa. Vuonna 2023 tästä on kasassa 15 miljardia.

Kasvuryhmässä jaetaan avoimesti, haastetaan rohkeasti ja luvataan törkeesti. Törkee lupaus ei kuitenkaan ole vain huutelua, vaan systemaattisella kasvuaihioiden etsimisellä, tunnistamisella ja työstämisellä mahdottomasta tuleekin mahdollista. Kasvuryhmäläiset suhtautuvat kasvuun mahdollistajana – elintärkeänä lähtökohtana, joka antaa yrityksille muskelit tehdä merkittäviä ja omaa kokoaan suurempia asioita. Uskomme, että yritysten rooli isoissa yhteiskunnallisissa murroksissa on kiistaton – ja ne, jotka omaavat rohkean kasvuasenteen, lunastavat niissä paikkansa. Ne, jotka uskaltavat asettaa kunnianhimoisia tavoitteita, todennäköisemmin myös onnistuvat niissä. 

Oletko sinä mukana tällä yhteisellä kasvumatkalla? Tämän oppaan avulla kutsumme sinut pohtimaan, löytyykö sinusta ja yrityksestäsi kasvutahtoa, jolla muutetaan maailmaa. 

 

Lukuiloa toivottaen, 

KASVURYHMÄN TIIMI 

 

Lataa Kasvutahto -opas

Tutustu Kasvuryhmän menetelmään

 

Lue lisää tarinoita kasvusta, uudistumisesta ja törkeistä lupauksista:

Törkee lupaus: Pohjola rakennus ja Sofigate lupaavat tuoda miljardin yhteisömme liikevaihtopottiin

Uudistumiskykyinen yritys vie arvonsa arjen käyttäytymismalleiksi - Case Framery